Bergans vernieuwt Isogaisa

Materiaal

Wintersport

Outdoorfan

Bergans Isogaisa jas

Onder meer dankzij de Isogaisa jas brak Bergans een aantal jaar geleden door op de Europese markt. Met zijn asymmetrische look (de rits loopt schuin) zette Bergans zich meteen op de kaart. Het Noorse merk brengt geregeld een (licht) vernieuwde versie op de markt. De asymmetrische vorm van het originele model blijft ook bij de nieuwe versie voor dit seizoen behouden. Voor deze Isogaisa gebruikt men als laminaat ook Dermizax NX, dat zowat de hoogste combinatie biedt van ademend vermogen en waterdichtheid die er momenteel bestaat. Toch blijft het materiaal (een beetje) rekbaar in vier richtingen, zodat je niet alleen erg goed beschermd bent, maar ook een grote bewegingsvrijheid geniet. Deze drielaagse jas is vrij robuust en beschermt ook goed bij ruwer weer. Dankzij vrij grote ritsen onder de armen en zakken met langs binnen mesh zodat er met open ritsen ook langs daar lucht binnen komt, kan je de temperatuur vrij goed regelen. Extra bescherming is er onder meer met een afneembare sneeuwvanger en een ruime kap.

Bergans Hodlekve

Als broek gaf Bergans ons het gevoerde Hodlekve model mee. Deze is bedoeld als freeride broek in combinatie met de gelijknamige jas. Tenzij in erg koude omstandigheden, houden we zelf niet zo van gevoerde broeken omdat die al snel te warm worden. Zeker als je een beetje stapt, krijg je het dan al snel te warm. De korte verluchtingsritsen aan de binnenkant van de dijen van deze broek helpen wel om het koel te houden, maar bij onze test bleef ze toch wat te warm. Voor de rest is dit wel een broek die erg geschikt is voor freeriden. Zo heeft ze flink wat zakken om spullen waar je direct aan wil kunnen in op te bergen: bovenaan twee ruime steekzakken met rits, en op beide dijen nog eens telkens een grote zak. Op de rechterdij is dat zelfs een dubbele zak. Ook handig, tenminste als je de bijhorende jas hebt, is dat je de broek met de hoge heupband aan de jas kan vastritsen.

Articles Liés

Gerelateerde artikels

Sports D’hiver

Rando / Escalade

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.