Weet u zeker dat u Verbier goed kent?

Verbier is niet alleen het kosmopolitische skioord dat voor het tweede achtereenvolgende jaar werd uitgeroepen tot “Beste skioord ter wereld”, maar ook, op meer dan 300 km2, een veelheid aan genoegens en ontdekkingen via vijf andere klompjes: Le Châble de toegankelijke, Haut Val de Bagnes de wilde, Bruson de authentieke, Vollèges de discrete of La Tzoumaz de familie. Ieder zijn eigen basiskamp om te genieten van een totale onderdompeling in het land van Bagnes!

VERBIER, VANAF VOREN GEZIEN
Het skigebied van Bruson ligt tegenover het skigebied van Verbier, aan de andere kant van het dal. Het is verbonden met de rest van het gebied door twee gondels die door Le Châble gaan. Het skigebied van Bruson, gelegen in het hart van een beschermde natuur, biedt een verscheidenheid aan pistes met uitzonderlijke sneeuwcondities. De prachtige, open bossen laten freeride-skiërs genieten van poeder in een bevoorrechte natuurlijke omgeving. Zijn imposante karakter maakt het tot een uitzonderlijke plaats.

Om dit uitzonderlijke speelterrein optimaal te benutten, werd in december vorig jaar de gloednieuwe stoeltjeslift Pasay in gebruik genomen: een afneembare zeszitter met een beschermende bel en door Porsche Design ontworpen omhullende stoelen… U zultversteld staan! Bij aankomst kunt u genieten van het uitzicht vanuit het gloednieuwe hooggelegen restaurant van de Pasay. De kleine bar is volledig gerenoveerd en uitgebreid en is omgebouwd tot een traditioneel bergrestaurant, waar lokale producten worden geserveerd, met een panoramisch terras, perfect voor lunches in de zon. Het restaurant wordt gerund door twee liefhebbers van de lokale Valaisan-keuken die de voorkeur geven aan lokale producten en kwaliteit. Er is ook een picknickruimte gecreëerd om een warme pauze te nemen terwijl u van het uitzicht geniet.

VERBIER, GLIJDEN ZONDER GRENZEN
Naast het skiën op de pistes en de mythische toppen – Mont Fort, Bec des Rosses, Mont Gelé… Verbier is ook een veelheid van activiteiten voor alle smaken met meer of minder adrenaline.  Snel overzicht:

  • Een rodelbaan die u versteld zal doen staan: 711 meter hoogteverschil met gegarandeerde sensatie tussen Savoleyres en La Tzoumaz!
  • Sneeuwschoenwandelen is een uitstekende manier om de bergen en bossen te verkennen wanneer de sneeuw alles bedekt. De landschappen zijn dan betoverend. Een ideale activiteit om je los te koppelen van het dagelijkse leven en weer in contact te komen met de natuur.
  • 130 km/u, 1.400 m lengte, 383 m hoogteverschil: deze cijfers zijn genoeg om je te laten duizelen. Vanaf de top van de Mont-Fort, op een hoogte van 3.330 m, belooft deze sublieme zipline een helse adrenalinestoot. Vertrek over de Tortin-gletsjer en eindig uw tocht voorzichtig op de Gentianes-pas. 
  • Ontdek de wereld van het hondensleeën door het prachtige landschap van Verbier. Hetzij in “panoramische tour” modus, comfortabel zittend in de slee getrokken door 9-10 honden, hetzij in “musher” modus om een team van 2-3 honden te leren besturen.  Wat de formule ook is, het contact met de honden is uniek.
  • De besneeuwde regio van Verbier, met zijn bergen en gletsjers, vormt een betoverend landschap vanuit de lucht. Ga de lucht in en paraglide naar de top van Les Ruinettes op 2.200 meter hoogte. Een adembenemende ervaring met de Alpen op de achtergrond!
  • Komt u met uw gezin naar Verbier?  Sluit de dag af op de 450 m2 grote ijsbaan in het Parc de Loisirs, een grote ijsvlakte waar ook het glijden in de schijnwerpers staat!  Nieuw deze winter: een 3 meter hoge ijsglijbaan vanwaar je jezelf kunt lanceren aan boord van een grote boei. Plezier gegarandeerd!

www.verbier.ch