Wees actief met Craft technisch ondergoed

Craft Be Active ComfortHet Zweedse Craft is een vertrouwde naam in de wereld van technisch en thermisch ondergoed. Het zal wel aan hun klimaat liggen, maar een aantal van hun producten die we vroeger gebruikten, vonden we gewoonweg wat té warm om actief mee te sporten. Bij het t-shirt  uit hun Be Active Comfort collectie dat we de laatste weken hebben gebruikt, was dat echter zeker geen probleem.

De versie met lange mouwen die we konden gebruiken, voelt heel zacht en aangenaam aan. In milde en iets frissere temperaturen hadden we het ook snel comfortabel warm, zonder dat het te warm werd. Ook tijdens het wandelen, lopen en fietsen bleef dat aangename gevoel aanhouden. Het hangt er natuurlijk ook sterk van af wat je er boven aan doet en hoe de verluchting daar is, maar met een goede ventilatie in de bovenlaag bleef de Be Active Comfort shirt met lange mouwen ons ook goed droog houden. Wat hierbij zeker ook helpt, is het dunnere weefsel onder de armen. Ook op de rug en de armen zijn er enkele strepen met een dunner weefsel, maar of deze veel extra verluchting opleveren weten we zo niet.

craft-active-comfort-rn-ls-longsleeve-detail-6Nog iets waar we vroeger wel eens last mee hadden bij Craft, was dat hun erg synthetisch aanvoelde shirts al snel voor slechte geurtjes zorgden. Ook hier hadden we bijna geen last meer van, zelfs niet als we het shirt langere tijd aan hielden.

Hoewel dit echt wel de eerste laag is, en ze dus niet zo vaak zichtbaar is, heeft Craft dit shirt er ook wel mooi doen uitzien. Niet alleen de snit, maar ook het oneffen kleurenpatroon helpen daarbij.

De Be Active Comfort is in elk geval een technisch shirt dat je vrij breed kan gebruiken: van gewoon wandelen over meer intensieve sporten als lopen of fietsen, en ook tijdens de wintersport kan het als eerste laag dienen.