Warme handen tijdens het lopen dankzij de Runners 2 Etip handschoenen van The North Face

the North Face Runners 2 EtipEindelijk winter, maar als je gaat lopen wil je je handen wel warm houden. De juiste handschoenen kiezen om te lopen is echter niet zo eenvoudig: ze moeten je handen uiteraard warm houden, maar ook niet té warm. Daarom moeten ze de wind en koude buiten houden, maar toch de warme lucht kunnen doen ontspannen. Tegelijk wil je ook met handschoenen aan je loophorloge of smartphone kunnen bedienen. En liefst moet er ook iets van reflecterend materiaal in zitten.

Het lijkt wel of The North Face bij het ontwerpen van de Runners 2 Etip loophandschoenen naar dit wenslijstje heeft geluisterd. Aan de buitenkant van de hand zit een softshell achtige stof die wind en (lichte) regen tegenhoudt, terwijl de stof aan de handpalm een dunne fleecestof is. Aan de binnenkant zit overal een dun laagje fleece, dat voor de isolatie zorgt. Bij lichte vriestemperaturen hadden we in het begin nog wel frisse vingers, maar na een kwartiertje lopen voelden ze normaal aan. Zelfs tijdens looptochten van een tot twee uur kregen we geen overdadig warme handen.

Mocht je toch zweten ondanks de koude, of mocht je neus beginnen druppen, dan kan je dat vocht makkelijk afvegen met het grote stuk fleece dat de duimen en wijsvingers bedekt. Aan de tip van de wijsvingers zit een stukje stof waar je de meeste aanraakschermen mee kan bedienen.

Aan de binnenkant van de handschoenen zijn stukken antislip voorzien. Tijdens het gewone lopen heb je dat niet meteen nodig, maar dit maakt de handschoenen wel bruikbaar wanneer je gaat trailrunnen met stokken, maar ook bijvoorbeeld om te langlaufen of toerskiën.

Nog handige details zijn een reflectiestrook op de pink, en een lusje waarmee je de handschoenen bijvoorbeeld met een karabiner kan vastmaken aan een jasje of broek.

De Runners 2 Etip is een prima handschoen om te lopen. Alleen bij echt heel koude temperaturen zal je waarschijnlijk niet warm genoeg zijn.