Veelzijdige broek voor stevig berg- en wandelwerk

karpos-wall-pantsMet een naam als ‘Wall Pant’ kan je al raden dat deze broek van Karpos voor het ruwere werk bedoeld is. Toch kan ze vrij breed ingezet worden dankzij onder meer een waterafstotende afwerking.

De Wall Pant is redelijk aansluitend, en daarmee zeker ook geschikt voor klauterwerk, maar wil je er echt mee klimmen, dan heeft het merk ook een Rock Pant in zijn gamma. Toch heeft deze Wall Pant flink wat eigenschappen van een serieuze bergbroek. Zo heeft ze ter hoogte van de knieën en aan de binnenkant van de pijpen onderaan versterkingen, ritsen onderaan om makkelijk over hoge bergschoenen te passen, én is ze van een erg rekbare stof gemaakt.

karpos-wall-pants bovenkantVooral dit laatste vinden we erg prettig voor waar deze broek voor bedoeld is: serieuze trektochten en bergwandelingen waar je optimaal moet kunnen bewegen. Ook als je eens ergens op- of af moet klauteren, zit ze absoluut niet in de weg. Dit gaat verder dan alleen de aansluitende snit en rekbare stof. Zo is ook de rekker aan de heupen minimaal, is de rits vooraan minimalistisch en zitten de zijzakken met rits iets meer aan de voorkant.

karpos-wall-pants dijenVoor Karpos is dit een drie seizoens broek. Dat klopt als je er van uitgaat dat het toch niet té warm of te koud mag zijn. Dat de broek wind- en waterafstotend is, is zeker heel handig, maar in de zomer zorgt dat er bij warm weer toch voor dat ze wat té warm en te weinig ademend is. Voordeel van deze eigenschappen is anderzijds natuurlijk wel dat ze ondanks de dunne stof toch bij al serieus frisser weer nog bruikbaar is.

Hou er ook rekening mee dat ze eerder wind- dan regenafstotend is. Een fikse regenbui kan ze wel hebben, maar je moet niet verwachten van er droog in te blijven na uren regen.

karpos-wall-pants onderkantDe broek is echt tot in de details goed afgewerkt. Zo zit er nog een stuk stof achter de ritsen onderaan de pijpen, zodat die ritsen niet in de knoop geraken met je kousen of schoenen. Op de dijen zijn er kleine reflectoren – al heb je die in de bergen uiteraard niet per se nodig.

Zowel de kenmerken, de vorm als het uitzicht maken dit toch een erg sportief gerichte broek. Om ze ook als ‘gewone’ sportieve wandelbroek te gebruiken zal ze voor veel mensen net iets té sportief gericht zijn.

We konden de Karpos uittesten via Freedom2go, waar ze ook te koop is: https://www.freedom2go.be/nl/