Veelzijdige bagagetas en rugzak van Eagle Creek

DoubleBack Eagle Creek 1Voor minder avontuurlijke reizen waar je verschillende transportmiddelen neemt, houden we wel van bagagetassen als de DoubleBack van Eagle Creek. Afhankelijk of je de 22 of 26 versie neemt, die vreemd genoeg respectievelijk 39 of 57 liter inhoud bieden, blijft dit een vrij compacte tas die toch flink wat ruimte biedt.

Je kan ze op verschillende manier transporteren: op je rug, als trolley of als gewone duffel. De riemen voor de rugzak kan je wegsteken in een apart compartiment. Ze zijn daarom vrij dun gehouden, wat het draagcomfort wel vermindert. Zeker als je de grootste versie flink volpropt, is dit dus geen ideale oplossing om een halve dag of langer mee rond te wandelen, vooral omdat de tas op zich ook al wel wat weegt. Maar om in het station, de luchthaven rond te lopen of een korte afstand af te leggen, zijn ze prima. De heupriem helpt overigens wel om het gewicht wat draaglijker te maken. Handig is ook dat de heupriem je afschermt van de wieltjes, die op zich niet verborgen kunnen worden.

De wielen en het uitschuifbare handvat om de trolley voort te trekken, zijn degelijk en makkelijk in gebruik. Dit is sowieso de meest comfortabele manier om je bagage te verplaatsen. Als pure duffel is de Double Back iets beperkter omdat er geen schouderriem bij is.

DoubleBack Eagle Creek drie vormenDe grote tas heeft op zich geen onderverdelingen, alleen wat kleine vakjes opzij en twee riemen om alles binnen op z’n plaats te houden. Maar de flap ritst helemaal open, zodat je een goed overzicht hebt. In de flap zit langs de binnenkant nog een grote zak in mesh, en langs de buitenkant een kleinere zak.

DoubleBack Eagle Creek met dagrugzakjeEens ter plaatse wil je wellicht niet met de grote tas rondzeulen. Daarom is er nog een klein rugzakje bij. Hier kan 17 liter in, wat net volstaat voor een dagrugzakje. Als schouderriemen gebruik je dezelfde als die van de grote tas. Het is een beetje prutsen om die over te plaatsen, maar op deze manier spaar je natuurlijk wel een beetje gewicht en ruimte. Het dagrugzakje is op zich nog wel best functioneel voor z’n gewicht. Het heeft vanbinnen een klein zakje uit mesh met een rits, en een compartiment voor een drinkzak. Aan de buitenkant zijn er opzij twee zakjes uit meshen een flap waar je een jasje of iets dergelijks achter kan steken. Het kleine rugzakje weer aan de grote vastmaken is een beetje prutsen omdat je riemen door vier lussen moet steken, maar eens het vastzit, kan het niet meer makkelijk weg.

De Doubleback van Eagle Creek is van stevig en slijtvast materiaal gemaakt. Ook het ‘geraamte’ voelt erg stevig aan. Je kan de tas dus voor iets ruwere trips gebruiken ook. Aan de andere kant is er ook wel aan het comfort gedacht. Zo hebben de ritsen makkelijke lussen om ze te bedienen.

Voor zijn veelzijdig gebruik is dit best wel een handige combinatie. Dat de grote tas op zich wat meer weegt, moet je er dan maar bij nemen.