Vango maakt schouderriemen van duffel bag opbergbaar

cargo schouderriemenAvonturiers en andere sportieve reizigers die veel spullen mee te pakken hebben, zweren al lang bij duffel bags: die zijn erg sterk en handig om veel bagage in kwijt te kunnen. Meestal hebben ze ook verschillende riemen zodat je ze op diverse manieren kan dragen. Helaas zitten die riemen bij nogal wat modellen ook wel eens in de weg. Bij zijn nieuwe Cargo zakken heeft Vango ze makkelijk opbergbaar gemaakt.

Vango cargo-90Vango heeft de Cargo tassen al lang in zijn assortiment zitten, en ze krijgen af en toe een update. Waar er bij vroegere versies niet altijd schouderriemen bijgeleverd werden, zitten die er nu wel standaard bij. Dat is zeker handig, want zeker een grote duffel bag wil je op verschillende manieren kunnen dragen en vastnemen. Vaak zitten de schouderriemen echter in de weg, of blijven ze makkelijk ergens achter hangen. Bij de nieuwe Cargo van Vango is het daarom wel handig dat de riemen langs één kant vastzitten aan de tas, maar wel in een zakje dat je met een rits kan afsluiten als de riemen er helemaal in opgeborgen zitten. Met een makkelijke haak kan je ze snel aan de andere kant van de duffel bag vastmaken.

Op deze manier worden zelfs de grotere versies van de Cargo nog makkelijk op de rug draagbaar. Uiteraard heb je nooit het comfort van een echte rugzak, maar de riemen zijn best OK om er even je tas mee te dragen. Je kan ze uiteraard wel in de lengte afstellen, en ze zijn gepolsterd. Alleen jammer dat ze ook aan de binnenkant van puur plastic zijn, wat niet zo aangenaam aanvoelt en ook snel doet zweten.

cargo-65-kVoor de rest is de nieuwe Cargo ook erg goed afgewerkt. Hij is gemaakt uit erg stevig en duurzaam materiaal, zodat je hem zeker een aantal jaar in ook ruwere omstandigheden kan gebruiken. De dubbele rits voelt ook erg stevig aan en opent en sluit vlot. Je kan een klein hangslotje door de twee sluitingen steken om het geheel af te sluiten. De bovenflap is erg groot, zodat je makkelijk kan in- en uitladen, en ook snel een goed overzicht hebt van wat waar zit.

In de flap zelf zit een over bijna de volledige oppervlakte een zak met een gaasdoek en rits. Hier kan je makkelijk bijvoorbeeld je ondergoed of vuile was in kwijt. Een vakje om je naamkaartje in kwijt te kunnen langs de buitenkant maakt het compleet.

Er zijn versies in 45, 65, 90 en 120 liter van de Cargo beschikbaar.