Van hut naar hut wandelen met de kinderen in het Bregenzerwald

Wandeling Bregenzerwald c Ludwig BerchtoldWandelen met kinderen in de bergen is niet altijd evident om zelf te organiseren. Bregenzerwald Tourismus heeft voor deze zomer twee wandelarrangementen uitgewerkt die speciaal afgestemd zijn op gezinnen.

Drie dagen lang zijn gezinnen samen op stap. De wandeltijden liggen steeds tussen twee en vier uur. Zo blijft er voldoende tijd over om in de natuur te spelen en uitgebreid te pauzeren. Bijzonder daarbij is dat het doel van de eerste twee etappes gezellige hutten zijn, waar ze op een slaapzaal overnachten en zo de wisseling van dag en nacht in de bergen van dichtbij meemaken. Rondom uitgestrekte weiden, stille bossen en meer koeien dan mensen. Deze wandelingen worden aanbevolen voor kinderen tussen vier en tien jaar.

Bregenzerwald Tourismus verzorgt de boeking voor de beide accommodaties – met ontbijt of halfpension – en voorziet de kleine en grote wandelaars van een wandelkaart en een gedetailleerde routebeschrijving. Er zijn twee tochten om uit te kiezen.

De variant rondom Hittisau voert de eerste dag in 2,5 uur naar het bergrestaurant Hochhäderich (klim 772 meter, afdaling 42 meter). De volgende dag wandelen ze twee uur naar de Falkenhut. Hier moeten 158 meter omhoog en 250 meter naar beneden worden afgelegd. Tot besluit gaat het in 2,5 uur terug naar Hittisau, klim 51 – afdaling 689 meter.

In Schwarzenberg start de eerste etappe naar de Bregenzer hut. Voor de route is ongeveer drie uur nodig, waarbij 594 hoogtemeters worden overwonnen. De tweede dag eindigt na vier uur wandelen bij Alpengasthof Brüggele (klim 109, afdaling 245 meter). De laatste etappe terug naar Schwarzenberg – 154 meter omhoog en 304 meter naar beneden – duurt krap drie uur.

De huttentocht kan van 1 juni – 31 oktober 2014 worden geboekt. Voor Schwarzenberg geldt de aanbieding onbeperkt van 1 juli – 31 oktober, tot 30 juni alleen in het weekend. Totaalprijzen in Hittisau: met ontbijt 60,- euro per volwassene en 39,- euro per kind. Met halfpension betalen volwassenen 83,- en kinderen 62,- euro per persoon. Schwarzenberg: met ontbijt 69,- en. 47,- euro, met halfpension 96,- en. 63,- euro. www.bregenzerwald.at