Valmorel (Savoie) verkozen tot beste familieskistation ter wereld

Valmorel krijgt titel “Most Improved Family Ski Resort” tijdens World Snow Awards in Londen

De Telegraph Media Group organiseerde afgelopen weekend voor de tweede keer de World Ski Awards. Hiermee worden prijzen uitgedeeld aan verschillende takken uit de wintersportwereld: het beste skistation, de beste producent van ski-uitrusting, …

De jury, bestaande uit 12 professionals, kende de prijs van beste familieskistation (Most Improved Family Ski Resort) toe aan Valmorel. De concurrentie was zwaar, met onder de genomineerden voor deze titel ook andere grote internationale stations als Kicking Horse, Keystone, Hemsedal en Les Ménuires. Wat de jury vooral kon bekoren bij Valmorel zijn de inspanningen die het station deed om de klantenervaring van families te verbeteren en hen zo een onvergetelijke herinnering aan hun vakantie mee naar huis te laten nemen.

We zijn heel trots op deze World Snow Award. Het is de kers op de taart voor al het harde werk dat we de laatste jaren hebben verricht om families nog beter te kunnen ontvangen”, zegt Bérangère Blanc, marketingdirectrice van de toeristische dienst van Valmorel. “Voor het seizoen 2014-15 hebben we bijvoorbeeld een formule ontwikkeld voor gezinnen met kinderen tot 21 jaar, en ook voor éénoudergezinnen. We hebben zo’n 130.000 euro geïnvesteerd voor de aanleg van een gloednieuwe groene piste van 3km lang naar Doucy. Een ideale piste voor gezinnen met jonge kinderen of beginnende skiërs. Nog eens 50.000 euro ging naar familiezones waar er bijvoorbeeld picknickstroken zijn voorzien, snowparks voor beginners, een kasteel, … We kijken ernaar uit om al deze nieuwigheden die ons de award hebben opgeleverd te kunnen tonen aan de wintersporters die deze winter naar Valmorel afzakken”.