Vacuüm drinkfles met handige drinkdop

PRIMUS_TrailBreak_VacuumBottle_silver_pour_2Van een vacuüm drinkfles of ’thermos’ verwacht je niet al te veel innovatie meer. Aan het concept lijkt immers niet meer veel verbeterd te kunnen worden, tenzij dan wat beter isolerende materialen.

Primus toont met de Trailbreak dat er toch nog wel wat vernieuwing mogelijk is. Ten eerste is er wat design betreft nog wel wat bijgeschaafd tegenover eerdere modellen. Het roestvrij staal ziet er langs de buitenkant uit als geborsteld aluminium, wat een erg sjieke uitstraling geeft. De vorm is licht conisch. Hierdoor ligt de fles goed in de hand, maar is ze vooral goed weg te steken in een rugzak en kan je ze ook in de bekerhouders van veel auto’s plaatsen.

Drie series met ‘puntjes’ in de fles zelf, en een gestreept reliëf in de beker helpen om de fles en die beker makkelijker vast te kunnen houden, ook met een handschoen.

Het echt vernieuwende zit ‘em eigenlijk in de ‘clickclose’ dop die op de fles zit. Als je deze dop een kwart draait tot bij het streepje ‘open’, kan je er uit drinken. Dat gaat op deze manier veel makkelijker en veiliger dan wanneer je gewoon uit de fles zelf zou drinken. De dop is ergonomisch zo goed gemaakt dat je niet snel zal morsen. Het enige waar je wel goed voor moet opletten, is dat de drank niet te heet is. Als je echt warme koffie of thee in de thermos doet, moet je toch wel een tijd wachten eer je er op deze manier uit kan drinken.

PRIMUS_TrailBreak_VacuumBottle_silver_0.75_lidAan de andere kant isoleert deze dop wel minder goed dan een klassieke dop – die er trouwens ook bij zit als je de Trailbreak koopt. Dus je zal minder lang moeten wachten tot je er van kan drinken. Wil je de clickclose dop gebruiken en je drank langer warm houden, dan kan je best toch ook de beker er op vijzen, die zo als extra isolatie dient. Maar dan kan je dus bijna even goed de klassieke dop met beker gebruiken.

Als je drank niet heel heet moet blijven, is de Clickclose dop in elk geval een heel handige functie. Zeker als je snel wilt drinken, in de auto en uiteraard bij koude dranken is erg praktisch.

De Trailbreak van Primus bestaat in versies van 0,5, 0,75 en 1 liter.