Update van een klassieker: de Full Zip Jacket van Woolpower

We zijn al héél lang een grote liefhebber wan Merino wol producten. Voor zowat alle outdooractiviteiten waar je niet gedurende een langere tijd hard zweet hebben we nog niets beter gevonden om onze lichaamstemperatuur goed te bewaken en een aangenaam klimaat daarrond te scheppen. Toch zeker wat de onderste en middelste laag betreft. Met de Full Zip Jacket 400 heeft Woolpower echter ook al lang een uitstekende bovenlaag. Deze kreeg een update en we waren blij deze klassieker eindelijk eens zelf gedurende langere tijd te kunnen testen.

De  ‘400’ duidt op het aantal gram per vierkante meter dat de trui weeg. Voor een onderste laag zit je in niet al te koude omstandigheden goed met ongeveer 150-200 gram. Wordt het wat kouder, dan kan je boven de 200 gram gaan, maar de eerste laag gaat in principe niet boven de 300 gram. Waarmee dus duidelijk is dat deze Full Zip Jacket echt een trui of jas is die je boven een eerste of tweede laag draagt. Woolpower noemt het product een jas, maar dat klopt voor ons toch niet echt.

Uiteraard kan je de Full Zip als enige bovenlaag dragen. Als je er nog genoeg onderaan aan hebt, zal de trui je zo zelfs in koude temperaturen nog comfortabel warm houden. Toch als je bijvoorbeeld aan het stappen bent en er niet te veel wind is, want die blaast er natuurlijk makkelijk doorheen. Dit zijn zeker de beste omstandigheden om er alles uit te halen. Dankzij de volledige rits kan je de temperatuur zo snel regelen: krijg je het warm van te bewegen of van de zon, rits je de trui wat meer open. Wordt het frisser, dan kan je de rits tot helemaal boven toe doen, zodat je ook daar kan profiteren van de dikke, hoge kraag. Je kan zelfs je handen gedeeltelijk warm houden, want onderaan zijn er steeklussen om je duimen door te steken en zo de trui over een deel van je handen te houden. De Full Zip Jacket is sowieso achteraan al wat langer, dus je onderrug en nieren blijven sowieso goed beschermd.

Misschien moeten we Woolpower dan toch wel gelijk geven dat ze de Full Zip Jacket een jas noemen. Want hij beschermt je dus inderdaad op bijna alle vlakken zoals een jas je kan beschermen. Hij kan zelfs tegen wat neerslag, en zal je ook zo wel even droog houden. Zelfs als hij een beetje nat is, zal hij je nog redelijk warm houden. Maar we noemen hem toch liever een trui omdat hij ook binnen heel aangenaam om dragen is. Als je na een dagje buiten jezelf toch nog graag comfortabel warm houdt, is het ook een zalige trui of golf om aan te hebben.

Wat ook niet evident is voor buitensportkledij, is dat de Full Zip Jacket er ook nog eens best modieus-tijdloos uitziet. Waar we anders niet meteen complimenten krijgen als we thuis met outdoor kledij rondlopen, kregen we nu in elk geval wel te horen:) Met de update is hij ook in acht kleuren beschikbaar trouwens.

De Full Zip Jacket 400 is gemaakt van 70% Merino wol, 28% Polyamide en 2% Elastane. Dit laatste zorgt ervoor dat de trui niet te veel gaat slobberen, terwijl de polyamide hem ook mee in vorm houdt. Dankzij die samenstelling en de goede wol die Woolpower gebruikt, mag je de jas/trui ook tot 60 graden wassen.

De Full Zip Jacket 400 staat in elk geval in onze top 10 van favoriete buitensport kledij. Het draagcomfort, de isolerende werking, andere technische kenmerken en zijn mooi ontwerp  maken hem tot een breed inzetbaar kledingstuk.