Universele hartslagband met geheugen

TickrX_LEDAls je verschillende toestellen gebruikt om je sportieve activiteiten in kaart te brengen  – een smartphone, loophorloge en fietscomputer bijvoorbeeld – dan is het flink vervelend om daar ook verschillende oplossingen voor te hebben om je hartslag te meten. Alleen al op dit vlak is de Tickr X van Wahoo Fitness een interessant hulpmiddel. Maar hij doet nog meer.

Het meest ‘originele’ aan deze borstband is dat hij een geheugen heeft. Ga je sporten, maar heb je je horloge of smartphone niet bij of zijn/raken de batterijen leeg, dan slaagt de sensor de hartslag en duur op, en maakt hij op basis daarvan ook een inschatting van het aantal verbruikte calorieën. Je kan deze gegevens wel alleen uitlezen met de bijhorende Wahoo app op een smartphone. Eerst was er alleen een degelijke app voor iPhone, maar sinds begin dit jaar is er ook een Android app – die wel nog niet van het niveau is van die voor iPhone.

Op zich is de Tickr X ook al interessant omdat hij twee protocols ondersteunt om verbinding te maken met sportcomputers en smartphones: Bluetooth en ANT+. Via Bluetooth kan je niet met twee toestellen tegelijk verbinden, maar je kan wel én met Bluetooth én met ANT+ verbinden, en zelfs met verschillende ANT+ toestellen of senoren (zoals een cadansmeter bijv.).

Je kan via de Wahoo app ook een functie toekennen aan een dubbele tikbeweging op de sensor: een pauze aangeven in de opmeting, een lap aangeven, muziek opstarten of pauzeren, enz. In de praktijk werkt dit wel niet altijd even goed: als je hard neerkomt of zo kan de functie ook geactiveerd worden.