TNF Speedlight pant: lichte, maar stevige trekkingbroek

TNF Speedlight pantAls je in frisse tot milde temperaturen stevig doorstapt of af en toe naar boven moet klauteren, krijgt je het met een dikkere wandelbroek al snel te warm. In die omstandigheden is de Speedlight pant van The North Face een erg geschikte broek.

Ze is uit erg dun softshell materiaal gemaakt. Dit betekent dat ze op zich niet al te zeer isoleert, maar wel in hoge mate winddicht is waardoor je niet te veel afkoelt. Tegelijk heeft ze een vrij goed ademend vermogen. Terwijl de koude wind je dus niet doet afkoelen, kan de warmte die je zelf produceert vrij goed weg. Omdat ze zo licht is en erg rekbaar, voel je haast niet dat je een lange broek aanhebt. Als je naar in de bergen wandelt of af en toe moet klauteren, zijn de voorgevormde knieën uit nog meer elastisch materiaal erg praktisch. Deze broek is daarmee ook geschikt om te fietsen. Als je er een fietsonderbroek onder draagt, is het geheel zeker comfortabel.

Bij de broek is ook op de details gelet: zo is de binnenzoom bovenaan van zachte fleecestof gemaakt, en zijn de twee zijzakken van gaas. Ook de deels ingewerkte elastische riem is praktisch om de broek op z’n plaats te houden.

Minder handig vinden we de zak op de rechterdij: deze is vrij diep, waardoor hij (bij ons toch) tot op de knie komt. Voor iets erg licht als een kaart stoort dat nog niet zo heel hard, maar als je er iets zwaarder of meer in kwijt wil, zit de zak wel in de weg.