Thule zorgt voor optimale bescherming van je ski’s en schoenen

thule-roundtrip-double-ski-roller-Uiteraard wil je niet dat je kostbare ski’s, snowboard of skischoenen bij een vliegtuig- of treinreis beschadigd raken. Dat hebben ze bij Thule ook begrepen. Het resultaat is een nieuw gamma tassen om sneeuwspullen mee te vervoeren. We konden een paar trips maken met de RoundTrip Double Ski Roller. Zoals de naam aangeeft, is deze zak bedoeld om twee paar ski’s mee te vervoeren.Voor snowboarders is er de gelijkaardige RoundTrip Double Snowboard Roller.

Dat mogen best lange ski’s zijn, want de zak is 195 cm lang en biedt ruim plaats aan twee paar ski’s – zelfs vrij brede modellen. Met een beetje improviseren krijg je er zelfs drie niet al te brede paren ski’s in. Op een van onze trips hebben we zelfs onze skischoenen samen met één paar ski’s in de zak zelf meegenomen.

Zoals bijna bij alle producten van het Zweedse merk is de kwaliteit top, en is er echt tot op detailniveau aan bijna alles veel aandacht besteed. Om te beginnen is het materiaal oerdegelijk: slijtvaste kunststof met extra versteviging zorgt ervoor dat je zak heel wat jaren mee zal kunnen en ook ruwe behandelingen tijdens het transport aankan. Binnenin zijn er verschillende voorzieningen om je materiaal goed te beschermen: niet alleen aan de buitenzijde een dikke voering, maar bijvoorbeeld ook een flap om tussen de beide paren ski’s te laten zitten. Er zitten zelfs hoezen bij die je over de onder- en bovenkant van de ski’s kan schuiven voor extra bescherming. Een beetje overbodig lijkt ons, en daarom gebruikten we deze zakjes eerder om er andere spullen in te steken.

thule-roundtrip-double-ski-roller-binnenkant bagage2In de zak zelf is er ook ruimte voorzien om andere zaken mee te nemen: er zit een groot net in dat je kan afsluiten met een rits. Hier kan je bijvoorbeeld handschoenen, kousen, mutsen tot zelfs een skibroek in kwijt. In een andere sleuf kan je dan weer tot twee paar skistokken kwijt.

thule-roundtrip-double-ski-roller-wielen

 

Zowel binnen als buiten zijn er compressieriemen om alles netjes op z’n plaats te houden. Aan de buitenkant zijn er verschillende riemen en hendels om de zak te dragen of voort te trekken. Dit laatste gaat heel makkelijk dankzij erg grote en stevige wielen. Zelfs met twee paar ski’s en nog flink wat andere spullen in de zak, is het een fluitje van een cent om de zak voort te rollen. Alleen als je kortere ski’s in de zak hebt zitten, kan je hem niet meer voortrollen door het bovenste handvat vast te houden. We gebruikten dan de bovenste compressieriem, en zo ging het ook vlot. Kan je ergens toch niet rollen, dan helpen de stevige riemen, waaronder een afneembare schouderriem.

 

 

Een ander minpuntje, maar dat is een detail, is dat bij de ritsen niet in beide richtingen even goed lopen. We hebben dan maar een extra koordje gestoken in de ogen waar je normaal een klein hangslot in kan steken om de zak op slot te doen. Een groter minpuntje is de toch wel forse prijs van bijna 190 euro. In absolute getallen is dat zeker een flink bedrag om op te hoesten, maar je krijgt echt waar voor je geld. De tas beschermt je spullen echt heel goed, ze is waterdicht en duurzaam, én het is een plezier om ze te gebruiken. Het enige waar je mee moet opletten, is dat sommige vliegtuigmaatschappijen wel eens moeilijk kunnen doen over de omvang van de tas. Wij kregen er bij een vlucht aan de balie toch een opmerking over, en zeker met twee paar ski’s en nog wat extra spullen er in moet je zien dat je niet boven het toegelaten gewicht komt.

 

RoundTrip Boot Backpack

Thule RoundTrip Boot BackpackBen je dan toch met je kredietkaart bezig, koop er dan maar meteen de RoundTrip Boot Backpack bij. Een hele mond vol, maar dit is een erg degelijke en functionele schoenentas. Deze lijkt wat van iets minder zwaar materiaal gemaakt, maar het is zeker ook een erg handige en degelijke tas.

Het is in feite een rugzak, en daarom is het wat vreemd dat de opening langs de kant van de schouderriemen zit. Het is even wennen om de tas hier te openen en langs deze kant je schoenen er in te zetten, maar is op zich wel een logische oplossing: zo blijft er aan de voorkant nog een vrij groot vak vrij waar je andere spullen in kan opbergen, en waar je dan ook sneller aan kan. Ook aan de zijkanten zitten er nog grote vakken met iets meer polstering om je spullen te beschermen. Bovenaan zit er nog een vak dat heel goed beschermd is met een stuk in hard materiaal. Hier kan je breekbare spullen zoals je skibril in kwijt.

Voor het overige is ook hier weer aan de details gedacht: de flap van de achterzak kan je op de grond laten liggen zodat je er op kan staan als je van schoenen wisselt, en onderaan zijn kleine gaatjes om water uit de zak te laten lopen. Zowel bovenaan als vooraan is er een stevig handvat om de zak ook daar te dragen. Alleen de schouderriemen hadden iets meer polstering mogen krijgen, want als je zware skischoenen met nog flink wat extra materiaal moet dragen, is het totaalgewicht niet min.

Gelukkig hoef je je schoenentas niet de hele tijd te dragen als je ook de RoundTrip Double Ski Roller hebt. Hier zitten immers haken op die in de ogen passen die aan de achterkant van de schoenenzak zitten. Op deze manier kan je vrij snel je schoenenzak aan je skizak vastmaken en alles voortrollen. Thule schoenenzak op skizak