Thule geeft duffel bag net wat extra’s

Thule Chasm 1Zowat elk zichzelf respecterend outdoor-merk heeft tegenwoordig wel een ‘duffel bag’ in het assortiment. Misschien een beetje verrassend dat ook een niet puur outdoor-merk als Thule ook zulke tassen heeft. Maar hun Chasm duffel bags passen toch wel in het steeds groeiend assortiment rugzakken en draagtassen van het Zweedse merk.

Een duffel bag is in essentie een vrij rechttoe-rechtaan bagagetas: gemaakt van stevig materiaal, zonder onderverdelingen en met draagriemen. Ze zijn vooral bedoeld om op een makkelijke manier veel bagage mee te nemen in soms ruwe omstandigheden.

Hoewel de Chasm-reeks van Thule zeker aan deze beschrijving beantwoordt, heeft het merk er toch een extra dimensie aan weten toe te voegen.

Zo zijn de tassen van een erg duurzaam en waterdicht materiaal gemaakt, dat er tegelijk best klassevol uitziet en prettig aanvoelt. De onderkant is extra verstevigd omdat die het meest te verduren krijgt.

 

Thule Chasm zijkantZeker bij de grotere modellen is het handig dat de rits aan één kant ook nog een stuk langs de zijkant doorloopt. Zo kan je veel makkelijker en sneller aan je spullen, en heb je een goed overzicht van wat waar zit. Binnenin zijn er iets kleinere opbergvakken in mesh met een rits. Ook aan de buitenkant zit nog kleiner vak met rits.

 

Thule Chasm rugzakOok aan het draagcomfort is gedacht. Je kan de tas op verschillende manieren dragen: in de hand door middel van riemen in de breedte of aan de zijkanten, of over de schouder. Er zitten ook twee schouderbanden bij waarmee je de Chasm snel tot een rugzak omvormt. Uiteraard niet met het draagcomfort van een echte rugzak, maar de banden zijn toch licht gepolsterd zodat ze vrij comfortabel dragen. Dankzij compressieriemen kan je er voor zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten.

De Thule Chasm is verkrijgbaar in verschillende groottes, gaande van 27 liter tot maar liefst 130 liter.