The North Face laat je stijlvol sporten

The North Face lijkt de laatste jaren steeds meer de nadruk te leggen op lifestyle producten in plaats van op het pure outdoor gebeuren. Geregeld ontmoeten beide mekaar gelukkig. Zo bijvoorbeeld bij de Glacier collectie. We konden een tijdje een polo en short uit de collectie testen.

De naam Glacier moet verwijzen naar de gletsjer boven Chamonix, en op die manier wil TNF je natuurlijk doen wegdromen. Er zit hier duidelijk een flinke portie marketing in, want we zien ons nog niet meteen met de polo en short uit de collectie de Vallée Blanche doorsteken.

Het eerste wat opvalt aan zeker de polo is dat hij er best chic uit ziet. Niet meteen een typische sport- of outdoor shirt in elk geval. Maar als je hem vastneemt en aantrekt, voel je wel meteen dat hij bedoeld is om te sporten. Het materiaal voelt heel zacht aan en sluit ook meer rond je lichaam dan je van een polo uit (vaak) iets stijver katoen gewoon bent. De polo is gemaakt uit gerecycleerd polyester met een laagje om slechte geuren tegen te gaan. Dit laatste is echt wel nodig bij dit soort materiaal, en kon – bij ons althans – toch niet helemaal verhinderen dat er na een dag sporten een niet heel frisse geur aan het shirt hing. Dankzij de FlashDry technologie blijf je overigens wel vrij droog en relatief fris.

We zijn gaan wandelen en lopen met de Glacier Polo, en in beide gevallen bleef hij goed aanvoelen. Wil je stijlvol gaan sporten of een bergwandeling maken bij milde tot warme temperaturen, dan is dit zeker een goede keuze.

Glacier Short

De bijhorende Glacier short is eigenlijk een stuk sportiever en op echte outdoor-activiteiten gericht. Dat voel je al aan het materiaal, dat iets robuuster maar ook technischer is. Hier kan je gerust eens mee tegen een rots aan schuren, en het elastische materiaal geeft je ook een goede bewegingsvrijheid. De FlasDryXC technologie helpt om snel zweet af te voeren, terwijl een waterafstotende afwerking er voor zorgt dat de short niet drijfnat wordt als je door de regen loopt.

De twee steekzakken hebben een rits zodat je er spullen veilig in kan wegsteken, en met een elastische band en spankoord blijft de short ook goed op zijn plaats.

Let op als je de polo of short online zou kopen, want de maatvoering is vrij sportief gericht zodat je beter een maatje groter neemt als je  iets beter in het vlees zit.