The North Face brengt tijdelijk nieuwe Summit Series uit

The North Face -summit-series-2015-Sinds 2000 bracht The North Face elk jaar een Summit Series uit, een lijn met de meest technische producten waar vaak innovaties tussen zaten. Vorig jaar kwam er voor het eerst geen Summit Series uit, maar dit jaar is de lijn er opnieuw. Het concept blijft in se nog wel hetzelfde: ‘baanbrekende innovatie en functioneel ontwerp’ in een compleet nieuwe design. Anders is dat de collectie nu slechts tijdelijk én in een beperkte oplage beschikbaar zal zijn. In marketingtermen heet dat schaarste creëren. Naar verluidt zouden er wereldwijd maar een goede 32500 stuks van verdeeld worden.  Ook anders is dat ze nu maar uit een beperkt aantal stuks bestaat, en niet meer uit enkele tientallen.

In totaal zitten er in de nieuwe serie zes lagen, die heel origineel L1 tot L6 genoemd worden, wat verwijst naar de volgorde waarin elk project gedragen moet worden. Uiteraard is het wel niet de bedoeling om de zes lagen over elkaar aan te doen:)

De onderste laag, L1, zal op zich al wel wat warmte geven, maar de lagen daar boven maken het alleen maar warmer. Zo is het L2 Jacket gemaakt van Polartec Thermal Pro met Hardfase Technology-fleece. Op de rug is er wel een speciaal weefsel om beter warmte en vocht af te geven. L3 is een jasje van dons met een vulkracht van 800. Interessant is dat langs de buitenkant FuseForm gebruikt is, een hardshell stof van The North Face die uitstekend tegen de elementen beschermt en jas zonder naden in verschillende diktes mogelijk maakt.

The North Face Summit Series thermoball 2015Moet je vooral in vochtige omstandigheden actief zijn en wil je bij harde regen toch een extra hardshell gebruiken, dan is de L4 Jacket wel interessant. Deze is een tussenjas die met Thermoball gevuld is, een soort synthetische dons.

The northface -summit-series 2015 -l5Als hardshell zijn er de L5 Shell jas en Shell Pant. Deze zijn uit drielaags DryVent gemaakt. Dankzij FuseForm zijn er ook hier minder naden. De hele reeks focust voor een groot deel op klimmers, maar zeker de broek richt zich vooral op klimmers. Er zijn bijvoorbeeld geen voorzieningen voor skiërs.

In echt koude omstandigheden kan je ten slotte de Summit L6 Jacket aandoen. Deze jas met dons met een vulkracht van 800 is langs buiten ook van FuseForm voorzien om je te beschermen tegen regen en wind.