Supercompact verrekijkertje van Olympus

Olympus Monocular i 1Tijdens tochten in de natuur komt een verrekijker vaak van pas om naar dieren, verafgelegen bezienswaardigheden en dergelijke te kijken. Hoewel heel veel mensen er wel ergens een hebben liggen, vinden ze het toch de moeite niet om hem altijd mee te hebben. Het betekent immers wel wat extra gewicht om mee te zeulen. De Monocular i van Olympus biedt daarvoor een goede oplossing.

Toegegeven, Olympus heeft deze kleine kijker waarschijnlijk vooral bedoeld als toneelkijker, maar we hebben hem ook een tijdje mee op wandelingen genomen. Hij is iets groter dan een aansteker, en past dus heel makkelijk in je broekzak. Nog beter is het om hem aan een koordje rond je nek te hangen zodat je er heel snel aan kan.

Olympus Monocular i 2De Monocular i biedt een vergroting van 8x. Enorm veel is dat natuurlijk niet, maar zeker voor wie niet geweldig goed ver kan kijken, is het toch al een flinke hulp om bepaalde dieren of objecten wat beter te kunnen zien. Zeker als ze niet al te ver van je verwijderd zijn, helpt deze monocular toch wel goed.

Met zijn deels glanzend witte en deels beige rubberachtige vormgeving oogt hij niet echt heel sportief, maar hij kan best tegen een stootje en is bovendien waterbestendig (voor een korte tijd toch). In het bijgeleverde zakje kan je hem ook veilig in je (rug)zak bewaren.

Hoewel hij erg klein is, biedt hij toch ook een erg helder en relatief breed zicht. Onderaan zit een schuifknop waarmee je makkelijk scherp kan stellen.

Bepaalde mensen zullen het niet erg zinvol vinden om een kijkertje mee te hebben dat maar zo weinig versterkt. Maar voor mensen die, zoals wijzelf, niet geweldig goed ver kunnen kijken en er tegen opzien om een ‘echte’ verrekijker mee te nemen, is het toch wel een handig hulpmiddel. Bovendien kunnen we hem ook goed gebruiken in de opera:)