Sonic3 Balance – Salomon knowhow uit de trailrunning leidt ook zijn roadrunningschoen naar de top!

Salomon, dat de voorbije 10 à 15 jaar het universum van de trailrunning heeft veroverd, trekt nu ook ten aanval in de roadrunning. In 2019 heeft Salomon al mooie commerciële successen geoogst met zijn schoenencollecties Sonic en Predict RA.

Vandaag pakt Salomon uit met het vernieuwde Sonic3-gamma, beschikbaar in drie varianten: Confidence (‘heel drop’ van 10 mm), Balance (8 mm) en Accelerate (6 mm).

Wij mochten een hele maand testlopen met de Sonic3 Balance! Deze schoen loopt prima en is uitgerust met de Optivibe-technologie waarmee de loper energie bespaart en dus langer kan blijven lopen. Optivibe maakt gebruik van een exclusieve combinatie van schuimtypes – het ene dempt, het andere stuwt vooruit – om de trillingen bij het afrollen van de voet te beperken en de spieren dus te sparen. Volgens Salomon verbetert de nieuwe schoen de demping van de trillingen met 15% in vergelijking met de originele Sonic. Wij mochten dit ervaren via een reeks trainingen op de weg met de Sonic3 aan de voeten: het comfort is inderdaad merkbaar.

Tractie met inspiratie uit de trails
Hoewel de Sonic3 een wegschoen is, kreeg hij dezelfde ContraGrip-zool als de trailschoen waarmee Salomon zijn faam heeft gevestigd. Salomon compenseert de rigiditeit van de schoen met een ontkoppelingsgroef over de volledige lengte van de buitenzool. De as van de Geometric Decoupling is gecentreerd om een evenwichtige overgang naar de voorzijde te realiseren zonder enige inspanning in de contact- tot propulsiefase. De lichte SensiFit-schacht werd speciaal ontwikkeld voor wegwedstrijden: ze neemt de vorm van de voet aan en levert hem een uitstekende maar zachte steun, voor een dynamisch comfort.

De buitenkant bestaat uit een strak gemaasd weefsel waarbij textielstroken ter hoogte van de tenen, de hiel en de laterale zijden daar meer ondersteuning geven. Het midden en de voorzijde van de voet blijven gespaard van elke inkapseling, met extra gleuven voor het ademen van de voet.

De Sonic3 Balance is een neutrale, rigide schoen met belangrijke demping voor lange wedstrijden, maar met meer reactiviteit voor de kortere, snellere runs.

 

Het gamma Sonic3 Confidence/Balance/Accelerate is beschikbaar voor hem én haar, met een adviesprijs van € 140,-.

www.salomon.com