Sneeuwbril voor (bijna) alle weer

alpina skibrilHet nieuwste topmodel skibril van Alpina heet voluit Granby QLV MM Quatrro Varioflex. Dat is een hele mond vol, maar dat is niet voor niets: dit model biedt op verschillende vlakken echt het neusje van de zalm. Zo heeft hij een enorm breed zichtveld dankzij de sferische lens die bovenop het frame zit.

Het QLV MM label wil zeggen dat dit type een fotochromische en polariserende lens heeft die nog eens een sterk spiegeleffect heeft. De quattroflex technologie filtert diffuus licht weg en zorgt zo voor meer contrast en reliëf. Zeker op bewolkte dagen tegen het einde van de namiddag, levert dat een veel beter zicht op. Alles bij elkaar zorgen de verschillende technologieën en eigenschappen er voor dat je deze bril in heel uiteenlopende omstandigheden kan gebruiken: van vrij fel zonlicht tot schaduw of nevel, waarbij je toch nog een goed zicht behoudt.

Hij ziet er niet alleen vrij groot uit omdat de lens langs voor over het frame doorloopt, hij is ook echt vrij groot: we konden dit model zelfs over een vrij grote normale bril dragen.