Smartphone als action cam

Het Franse Crosscall blijft moedig robuuste smartphones maken die zowel voor sportievelingen als voor mensen die in ruwere omstandigheden moeten werken bruikbaar zijn. De Action X5 is vooral voor de eerste categorie bedoeld.

Op zich is het een Android smartphone, maar dan wel een in een sterkere behuizing, zodat hij niet alleen waterdicht is maar ook tegen een stevige stoot kan. Met een breedbeeldcamera achteraan én vooraan profileert Crosscall deze telefoon ook als een actiecamera. Op zich kan je hem daar inderdaad daarvoor gebruiken, zeker ook dankzij de stabilisator, maar in veel omstandigheden is een telefoon als actioncam toch niet zo praktisch. Je moet er dan zeker al enkele accessoires bij kopen, zoals een soort harnas om de telefoon op je borst te kunnen dragen, of een houder voor op de fiets. Maar zelfs dan blijkt hij toch niet handig te zijn. Je zal ook al snel op de limieten van de 64 GB geheugen stoten en een batterij die niet reusachtig is.
De camera’s zijn niet top, maar gezien zijn prijs van 549 euro mag je ook niet al te veel verwachten als weet dat deze smartphone wel uitblinkt in stevigheid.
www.crosscall.com