Slijtvaste wandelbroek met veel bewegingsvrijheid

Jack Wolfskin Activate pantsDe Activate Pants van Jack Wolfskin is een wandel- en trekkingbroek die vooral voor iets koudere omstandigheden bedoeld is. Voor echt winterse omstandigheden hebben ze nog een gevoerde variant, maar deze houdt je ook redelijk warm.

Het softshell materiaal is langs de binnenkant heel licht gevoerd, wat voor een isolerend effect zorgt. Omdat de broek in hoge mate winddicht is, raak je daarom niet snel afgekoeld, al doe je er in echt koude omstandigheden toch nog best een lange technische onderbroek onderaan. Op zich voelt die binnenkant wel prettig aan, en de broek ademt redelijk goed, maar toch hadden we na een tijd van intensieve beweging een beetje een ‘plakkerig’ gevoel op de benen.

Als trekkingbroek biedt ze meer dan genoeg bewegingsvrijheid. Ten eerste omdat het materiaal erg rekbaar is, maar ook omdat de broek een vrij ruime snit heeft. Hier moet je wel van houden, want sommige mensen zullen vinden dat de broek wat te veel los rond de benen hangt. De pijpen zijn onderaan ook vrij breed. Dat is goed omdat ze zo over laarzen of hoge stapschoenen passen, en je kan ze dankzij een klittenband aanspannen.

Ook handig is dat de broek waterafstotend is. Ze hield ons droog bij enkele fikse regenbuien, maar je moet niet verwachten dat ze tijdens een dag gietende regen nog geen regen doorlaat. Gelukkig droogt de stof ook snel.

De broek is goed voorzien van zakken: twee zijzakken, een achterzak en een op de rechterdij.