Slaapmatje met airbags

Coleman Compact Inflator Mat Plus 1Nee, echte airbags heeft de Compact Inflator Mat Plus natuurlijk niet. Maar een van de nieuwe slaapmatjes van Coleman heeft langs de beide kanten over de hele lengte wel een aparte smalle luchtkamer die iets dikker is dan de rest van de mat. Hierdoor krijg je langs opzij een soort van bumpers die er voor zorgen dat je ’s nachts niet zo snel van de mat afrolt. Het niveauverschil is niet enorm, maar voor ons toch wel genoeg om ’s nachts braaf op onze plaats te blijven liggen, terwijl we er bij andere matjes soms wel afrollen.

De zijbumpers zijn niet de enige handige extra aan deze slaapmat. Aan het hoofdeinde hangt nog een stuk vast dat twee functies heeft. Enerzijds is het een hoes waar je het hele matje in opplooit en dat zo als draagtasje dient. Maar als je de mat gebruikt om te slapen, kan je ze binnenste buiten draaien en er bijvoorbeeld een handdoek of kleren in stoppen om het zo als hoofdkussen te gebruiken. De binnenkant waar je hoofd dan op ligt, is van een zachte fleecestof gemaakt zodat het kussen prettig aanvoelt. Enige minpuntje is dat je de hoes er niet af kan nemen om ze te wassen.

Daarnaast zijn er nog enkele handige details. Zo zijn er aan de onderkant kleine rubberen puntjes die er voor moeten zorgen dat het matje minder makkelijk schuift op het grondzeil van je tent of een ander bodem. Verder zijn er nog opzij haakjes en lusjes die je aan elkaar kan vastmaken waardoor het opvouwen en -rollen makkelijker gaat.

Coleman Compact Inflator Mat Plus 2De Compact Inflator Mat Plus is een zelfopblazend matje. In de praktijk vonden we dat wel vrij traag gaan, zodat we ook zelf wat geblazen hebben tijdens ons gebruik.

Met afmetingen van 193 op 56 en 3,8 cm dikte is dit een vrij comfortabele mat om op te liggen. De hogere zijkanten helpen zeker om het comfort te verhogen. Met een gewicht van 1,3 kg en vrij compacte afmetingen in opgeborgen toestand (36 x 20 x 20 cm) is dit matje van Coleman nog goed draagbaar voor trekkers. Alleen voor wie echt lichtgewicht wil trekken, zal het pak wat te zwaar en te groot zijn.

www.coleman.eu