Skirugzakje met slimme functies

Thule Upslope 1Tijdens het toerskiën wil je zo weinig mogelijk tijd of energie verliezen met het zoeken naar spullen in je rugzak. Thule speelt daar handig op in met zijn Upslope rugzakken. Zoals bij zijn trekkingrugzakken, bewijst Thule ook hier dat er best nog innovatie mogelijk is bij dit soort producten.

Thule Upslope zijopeningDe grootse handigheid zit ‘em bij het 20 liter model dat we konden testen, in de toegang tot de vakken. Het hoofdvak heeft een lange dubbele rits die langs één kant tot helemaal beneden loopt. Met een beetje oefening kan je zo – zonder je rugzak af te nemen of hoogstens langs één kant – toch nog snel aan iets onderaan je rugzak. Dat is bijvoorbeeld handig om je vellen te nemen of weg te steken. Neem je je rugzak toch van je rug, dan kan je hem alleen bovenaan openen, of bijna helemaal open leggen om zo een goed overzicht te hebben van waar alles zit.

Thule Upslope zijzakAan de andere kant zit een zijzak die je ook makkelijk met een lange rits kan openen. Hier is plaats voor een drinkfles, wat eten of eventueel niet al te brede vellen. Bovenaan is er nog een vrij grote zak met fleece om bijvoorbeeld een bril of andere kostbaarheden op te bergen. Binnenin is er nog een zak waar een drinkzak in past. Handig als je dit wilt gebruiken is dat er op een van de schouderriemen een geïsoleerd compartiment is om de slang in weg te bergen. In het grote compartiment zijn enkele riempjes om de steel van je sneeuwschop of de sonde te bevestigen, en een compressieriem om bijvoorbeeld de schop zelf vast te maken.

Thule Upslope 2Het draagcomfort is eerder Spartaans: een vrij hard rugvlak en eerder dunne schouderriemen. Ook de heupgordel is min minimaal, al zijn er op de heupen wel bredere steunen. Bij een 20 liter rugzak is dat natuurlijk niet zo heel erg want daar zit toch niet enorm veel gewicht in.

Thule Upslope ski'sAan de voorkant zie je niet meteen litsen om de ski’s of snowboard aan vast te hangen. Dat is op zich een erg goede zaak, want zo kan je de rugzak ook op de piste of elders gebruiken zonder dat er riempjes in de weg hangen. Daar kan je dus al niet mee blijven hangen aan een skilift bijvoorbeeld. Bij het 20 liter model kan je ski’s alleen diagonaal dragen. De riemen kan je met een eenvoudig haaksysteem makkelijk op de breedte van je ski’s afstemmen. Een snowboard kan je horizontaal of verticaal dragen.

Thule Upslope openVoor dagtoeren waar je niet al te veel mee wilt nemen, is dit een erg handig rugzakje. Ook als gewone skirugzak is het erg geschikt omdat je de riempjes kan wegbergen, maar als je het alleen daarvoor wilt gebruiken is het wel wat aan de dure kant.