Sigg breidt gamma drinkflessen uit

Sigg vivaWie het Zwitserse Sigg nog altijd alleen maar associeert met de klassieke metalen drinkflessen met een kleine dop, heeft de laatste jaren een en ander gemist. Het gamma is immers enorm uitgebreid, met voor bijna ieder wat wils.

De Viva is bijvoorbeeld een drinkfles uit transparant polypropyleen, een sterk en zuiver materiaal dat toch een beetje buigzaam is. De ranke fles van 0,75 liter past daarmee handig in een rugzak of in een andere houder. De dop heeft een . Dit is in de meeste gevallen een stuk handiger en comfortabeler dan een gewone drinkfles. Tijdens het fietsen, maar ook bijvoorbeeld in de auto, is het bovendien veel veiliger omdat je je hoofd niet achterover moet buigen.

Alleen vinden we het niet zo heel handig dat je aan de knop moet draaien om de fles op drinkstand te zetten. Meestal is dat in de praktijk niet zo’n heel groot probleem: je kan de fles gerust op drinkstand laten staan, want er lekt niet snel iets uit als je de fles rechtop houdt en niet te hard beweegt.

De brede opening is wel handig om de fles te vullen en te reinigen. Je kan ook de verschillende onderdelen, inclusief die van de dop, makkelijk uit elkaar halen om alles te reinigen.

 

 

 

 

sigg siggnificantDe Siggnificant lijkt een beetje op de Viva, maar is toch een andere fles. Ze is uit iets dikker metaal gemaakt, en is dan ook een pak steviger en zwaarder. De drinkknop lijkt heel sterk op die van de Viva, maar is ook iets robuuster uitgevoerd. Ook hier drink je dus met een rietje. Deze fles – in ons geval van een liter – is niet zo lang als de Viva, maar wel een stuk breder. Ze ligt nog wel goed in de hand, en we vinden ze iets praktischer om uit te drinken omdat ze minder lang is.

Nog een voordeel aan het systeem met een rietje, is dat je in deze flessen koolzuurhoudende dranken kan meenemen zonder last te hebben van drank die uit de fles spuit. Er is ook een standje ‘air’ waarmee je wat gas uit de fles kan laten ontsnappen.

Sigg drinksysteem