Schoon en drinkbaar water met de Care Plus waterfilter

Care Plus Water FilterWie langere tijd onderweg is in dun bevolkte gebieden kent ongetwijfeld het voordeel van een waterfilter: je hebt steeds een onbeperkte hoeveelheid drinkbaar water! Aan een beekje of meertje onderweg heb je voldoende. Waterfilters heb je in alle maten en gewichten. Sinds kort bracht ook Care Plus een filter op de markt. Hét voordeel is het ultralichte gewicht van slechts 65 gram!

De geavanceerde waterfilter, ontwikkeld door Sawyer Products Inc in Florida (USA), zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën, troebele deeltjes en micro-organismen verwijderd worden. Op deze manier drink je veilig en schoon water. De handformaat reinigingsfilter filtert 1,7 liter per minuut met een levensduur van 375.000 liter water. De filter kan gemakkelijk worden gereinigd, waardoor deze nog langer mee gaat.

Ook de smaaktest werd ruimschoots doorstaan. Wij testten de filter met rivierwater uit de Ahr en de Pfreimd. Helder en fris water was het resultaat.

Voor al deze pluspunten werd het product bekroond met de ISPO Award 2014/2015 in het Outdoor segment, categorie Trekking Equipment.

(Tom Langmans)