Savoie Mont Blanc – De meest vlaamse bestemming van het hooggebergte

Restaurant d'altitude sur les pistes de Megève

10 goede redenen waarom Vlamingen deze bestemming moeten kiezen voor hun volgende wintersportvakantie

Belgen zijn fervente wintersporters, dat is geen nieuws. Elke winter tellen de Europese wintersportcentra zowat 700.000 Belgische skiërs. Volgens recent onderzoek van Weis & Atout France kiezen 65% van de Waalse toeristen Frankrijk als winterbestemming. Voor Brusselaars en Vlamingen is dat slechts 31%, respectievelijk 32%. De Vlamingen worden steeds vaker aangetrokken door de charme en de vele troeven van Oostenrijk.

Savoie Mont Blanc, het merk en de toeristische bestemming die de Franse alpendepartementen Savoie en Haute Savoie verenigt, is de populairste skibestemming van Frankrijk. Met 115 stations, grote, onderling verbonden skigebieden (les Trois Vallées, les Portes du Soleil, Paradiski, le Grand Massif…) en een eclectisch aanbod inzake logies en activiteiten, is Savoie Mont Blanc ook de populairste bestemming van de Belgen.

Hier volgen 10 goede redenen waarom ook de Vlaamse skiërs Savoie Mont Blanc zouden moeten kiezen voor hun volgende wintersportvakantie.

  1. Savoie Mont Blanc = grote, onderling verbonden skigebieden. Volgens onderzoek van DSF (Domaines Skiables de France) bij de Europese touroperators is de uitgestrektheid van de skigebieden voor 82% van hen de belangrijkste troef. Andere stevige argumenten zijn de hoogte (79%) en de kwaliteit van de pistes (59%).
  2. Savoie Mont Blanc = rijk en divers aanbod inzake stations: van authentieke dorpjes op maat van gezinnen tot grote sportcentra: alle soorten, voor elk budget.
  3. Savoie Mont Blanc = skiën in de lente: dankzij de hoge ligging van tal van skistations, de gunstige weersomstandigheden in april en specifieke aanbiedingen, kan men hier tot laat in het seizoen skiën én genieten van nieuwe ervaringen in de bergen.
  4. Savoie Mont Blanc = verblijfsformules voor elke smaak en elk budget: van een 5 sterren luxepaleis tot een caravan in de sneeuw en alles wat daartussen ligt: hotels, chalets, appartementen, gîtes en B&B’s.
  5. Savoie Mont Blanc = vlotte bereikbaarheid vanuit België met de auto, met het vliegtuig (via Genève of Lyon) of zelfs met de trein.
  1. Savoie Mont Blanc = skilessen, meer bepaald voor kinderen, in verschillende talen waaronder ook het Nederlands dat een enorme opmars kent in bepaalde skistations die veel gefrequenteerd worden door Vlaamse en Nederlandse skiërs.
  1. Savoie Mont Blanc = levenskunst & gastronomie op z’n Frans: een enorme concentratie van sterrenchefs en de continue opmars van bistronomie op de pistes.
  2. Savoie Mont Blanc = après-ski 2.0 zoals bewezen wordt met concepten als Folie Douce of de Grotte du Yéti, … die intussen in vele stations vaste voet aan de grond hebben gevonden.
  3. Savoie Mont Blanc = wellnessgerichte après-ski met vooral de ontwikkeling van ‘aqualudieke’ centra, spa’s en andere formules om je lichaam te verwennen, aangeboden in de meeste stations.
  4. Savoie Mont Blanc = skipassen voor de skiliften: volgens een recent wereldwijd vergelijkend onderzoek van openbare prijsforfaits voor 6 dagen in 2015/2016, blijft de Franse skipas de goedkoopste ter wereld. Dit zeker in verhouding tot de omvang van de Franse skigebieden die groter zijn dan die van hun buren (bron DSF).

Lode Nolf is directeur van Sneeuwsport Vlaanderen, de ski-en snowboardfederatie. Hij kent de bestemming Savoie Mont Blanc bijzonder goed: hij heeft er namelijk 7 jaar lang gewoond en gewerkt: eerst als skileraar en later als directeur van de skischool ESF. Hij onderschrijft de argumenten van Savoie Mont Blanc:“de skioorden van Savoie Mont Blanc zijn heel terecht ‘Top of mind’ bij onze skiërs en snowboarders. De tendens van de vraag van sneeuwsportliefhebbers is duidelijk : we zijn meer en meer op zoek naar een totaalervaring, zelf een avontuur voor het hele gezin. De diversiteit van het aanbod is de garantie op onvergetelijke momenten en anekdotes, of je nu een beginnende of fanatieke sneeuwsporter bent. “

http://www.savoie-mont-blanc.com/en/Discover/Nederlands-hier