SALOMON PRESENTEERT ZIJN WINTER (TRAIL) RUNNING MODELLEN: WILDCROSS EN PREDICT SOC

Salomon zet met zijn gamma voor trail running de toon in de sector, en dat heeft heel veel te maken met de enorme reputatie van het schoeisel uit de ‘Cross’-reeks, met voorop de legendarische Speedcross, al meer dan tien jaar hét paradepaardje van dit gamma. In 2019 lanceerde Salomon de Speedcross 5, een model met verbeterde prestaties en look. De ontwerpers van dé schoen voor trail running verruimen de Cross-familie van het topmerk tegen deze winter met drie nieuwe modellen: de Wildcross, de Alphacross GTX® en de Supercross Blast GTX®. De Supercross en Alphacross zijn evoluties van de modellen van vorig jaar, maar de echte nieuwigheid is de WILDCROSS.  De ontwerpers van sportschoenen bij Salomon verenigden alle nieuwste innovaties inzake materiaal en technologie in de nieuwe Wildcross: een schoen die afrekent met de meest veeleisende omstandigheden bij trail running. De Wildcross werd bedacht voor de ietwat rebelse runners. Hij handhaaft probleemloos het tempo op de meest drabbige paden. De Contagrip®-rubberzool met multidirectionele noppen biedt een betere grip in de modder. Salomon gunt de tenen iets meer ruimte en heeft ook SensiFitTM-ribben en waterafstotende TPU-mesh toegevoegd voor meer comfort en een onberispelijke voetondersteuning. De drop en de profielhoogte werden geoptimaliseerd om de voet zo dicht mogelijk bij de bodem te houden. Dankzij die betere grip en uitstekende voetondersteuning gaat jouw focus voluit naar snelheid en zelfverzekerd voortrazen. Richtprijs: 130€.

Road Running: de Predict SOC voor wie comfort wil in zijn dagelijkse stratenloop
De gelauwerde runningschoen Predict RA kende na zijn lancering in 2019 een verschroeiend succes. De ontwerpers van het Road Running-schoeiselgamma bij Salomon hebben zichzelf overtroffen om dit model nog te perfectioneren. Dat was een hele uitdaging als je weet dat deze Predict RA – een totaal onuitgegeven benadering van straatschoeisel – in 2019 aan de haal ging met de Hot List Award van de voorjaarsschoenengids van het magazine Runner’s World.

De nieuwe PREDICT SOC lonkt uitgesproken naar de loper die absolute voorrang geeft aan zijn comfort: een esthetisch concept waarmee je voor de dag kunt komen op al je dagelijkse activiteiten, om het even of je gaat rennen of niet. Het totaal innoverende bovendeel is hoogwaardig geweven en omsluit de voet voor een aangenaam ’tweede huid’-gevoel en instant comfort. De binnen- en de buitenzool werden gescheiden en verminderen de impact op knieën en heupen dankzij een vloeiend afrollen en comfort voor de lange duur. Onafhankelijke platformen op de buitenzool zorgen voor een stabiele pas. Richtprijs: 130€.

De S/LAB PHANTASM (vanaf najaar 2020 verkrijgbaar in sommige verkooppunten) is de eerste echte wedstrijdschoen voor rozd running van Salomon. Hij is uitgerust met een ‘rocker’-zool (‘rocker’ in de betekenis van ‘schommel’, nvdr; de inspiratie komt van ski’s met rockerprofiel) en profiteert ook van een volledig nieuw EnergySurge schuimrubber voor meer reactiviteit. De S/LAB Phantasm wordt vanaf voorjaar 2021 op ruimere schaal verdeeld.  Richtprijs: 180€.