Salomon lanceert twee covid-maskers voor atleten

Hoe zullen de sportwedstrijden in de komende maanden verlopen?  Met of zonder masker? Hoe ben je van plan te trainen in drukbezochte plaatsen?

Salomon, het sportmerk uit de Franse Alpen, lanceert twee nieuwe beschermingsmaskers die atleten kunnen dragen tijdens training en competitie. Beide lichte maskers – het ene voor warmere, het andere voor winterse omstandigheden – werden ontwikkeld in het designcenter van Salomon in Annecy (Franse Alpen) en gefabriceerd door zijn Franse textielpartner Chamatex. Het project kwam tot stand naar aanleiding van de vraag van atleten naar een sportmasker dat hen kon beschermen tegen de mogelijke verspreiding van COVID-19 maar waarmee ze ook comfortabel konden blijven trainen en rennen zonder aan prestaties in te boeten.

Het masker werd ontworpen met structureel maaswerk dat boven de mond een holte creëert waardoor het ademcomfort toeneemt en het materiaal niet door mond en neus wordt aangezogen bij het ademen tijdens de activiteit. De maskers zijn vervaardigd van licht polyester en zijn geschikt voor wassen tot 60°C. Tests tonen aan dat ze minstens 90 % van de 3 µm-deeltjes filteren, conform de normen UNS1 (Frankrijk) en CWA 17553:2020 (Europa). De elastische touwtjes zijn regelbaar voor een optimaal draagcomfort.

De winterversie van het masker levert eenzelfde filteringspalet rond het aangezicht, gekoppeld aan een zachte en ademende buff voor meer warmte. Het productontwikkelingsteam van Salomon Winter Sports heeft ervoor gezorgd dat het masker combineerbaar is met bril dankzij het neusklemmetje in siliconen dat vochtige lucht belet te stijgen en het brilglas aan te wasemen.

De maskers zullen vanaf eind februari beschikbaar zijn op Salomon.com en in de Salomonwinkels . Ze kosten omstreeks 20 euro  voor het zomermasker en 40 euro  voor het wintermasker.