SALOMON “HER WAY” – OUTDOORSPORTEN VOOR VROUWEN VER WEG VAN STEREOTYPEN

Salomon heeft de lancering van haar zomer 2021 running en outdoor gamma aangegrepen om een krachtige boodschap te sturen naar alle vrouwen die aan sport doen of willen gaan doen.

‘Her Way’ wil aantonen dat ieder van ons in staat is om méér te betekenen en méér te bereiken door lak te hebben aan alle gangbare opvattingen en clichés. In deze film maken we kennis met drie vrouwen: een alleenstaande moeder die deel uitmaakt van het eerste volledig vrouwelijke brandweerteam in Zuid-Afrika; een structureel ingenieur van Chinese afkomst in Nieuw-Zeeland die ook aan trailrunnen doet; een verloskundige met vier kinderen en een passie voor de nationale parken in Amerika.

Deze film is het resultaat van een hoofdzakelijk vrouwelijke inspanning. Negen vrouwen werkten mee aan de productie; de originele soundtrack werd gecomponeerd door Clare Vandeleur, terwijl Danielle Bakkes de tekst schreef en zingt. Deze soundtrack zal overigens vanaf eind april beschikbaar zijn op Spotify, bij The Great Yawn, de groep van Danielle Bakkes.

De lancering van ‘Her Way’ valt samen met de lancering van Salomons running- en outdoorgamma voor de zomer van 2021.  Salomon organiseert tot 17 mei op Instagram een wedstrijd waarmee andere, ook inspirerende vrouwen een Salomonpakket kunnen veroveren. Salomon vraagt zijn abonnees het portret te schetsen van een vrouw die henzelf inspireert (en waarom), om zo méér vrouwen zoals de toppers in de film op hun beurt hun verdiende lof te schenken.

De X Ultra 4 GTX wandelschoen is een van de hoogtepunten van deze zomer,  is even licht en soepel als een trailrunningschoen maar biedt tegelijk de stabiliteit, de grip en de waterdichte bescherming die onmisbaar zijn op technisch of onregelmatig terrein. Hij kreeg het nieuwe ADV-C Chassis dat focust op de gewrichten van de buitenkant van de voet, om de stabiliteit te optimaliseren zonder je stapstijl te hinderen. Je krijgt dus meer bescherming zonder je beweging te belemmeren. De externe Contagrip® MA-zool voelt perfect het grondoppervlak aan, zelfs als dat glad is, voor een betere controle over je passen, vooral in afdaling. De frontale buffer beschermt je tenen doeltreffend. De damesversie is aangepast aan de vrouwelijke morfologie. De X ULTRA™ 4 is beschikbaar in een lage en een halfhoge versie, met of zonder GORE-TEX, en met een brede of medium pasvorm. Adviesprijs: 150 tem 170€.