Ruim uitgeruste ski- en toerrugzak van Gregory

product-hero_Targhee26-orangeBij rugzakken voor skiën of toerskiën kan je voor de minimalistische of maximalistische aanpak gaan. In het eerste geval oogt de rugzak iets overzichtelijker en is hij meestal licht, in het tweede geval kan je meer zelf instellen maar is hij iets zwaarder. Wie graag een rugzak heeft die met veel compartimenten werkt en ook op zich wat meer steun en ‘body’ geeft, heeft een goede keuze aan een model als de Targhee 26 van Gregory.

Deze heeft eigenlijk twee grote en een kleiner compartiment. Vooraan is er een waar je makkelijk je schop, sonde en andere spullen in kwijt kan. Bovenaan is er een kleinere maar toch nog ruime zak waar nog eens een kleiner zakje met rits in zit. En het grootste compartiment is aan de rugzijde: dit is ook bijna helemaal open te ritsen. Zo kan je heel snel aan al je spullen. Tenminste als je je rugzak met de voorkant op de grond kan leggen. Binnen dit deel is er plaats voor een drinkzak, waarvan je de tube in de gepolsterde rechterschouderband kan opbergen.

targhee26_rearentryHet rugpand is heel stevig en biedt goede steun. De schouder- en heupriemen zijn vrij goed gepolsterd voor een dagrugzak, al had de heupriem iets meer steun mogen bieden.

Deze rugzak is duidelijk tot in de details doordacht. Zo is er een minimalistische rekband in mesh om je helm langs de buitenkant vast te maken, die netjes in een zakje kan opgeborgen worden. Heel handig is het systeem om ski’s te dragen: dat kan aan de twee zijkanten of diagonaal. Er zijn ook riemen om een snowboard te dragen. Zelfs voor een ijsbijl zijn er voorzieningen. Dankzij lange linten aan de ritsen kan je de rugzak ook met handschoenen aan gebruiken.

Voor alle voorzieningen die hij heeft, valt het gewicht van deze Targhee 26 nog vrij goed mee.