Rijk uitgeruste skiset met Event

NOMAD_JACKET_FRONT_ORION_APPLEMensen die een jas met een technisch laminaat zoeken dat hen optimaal tegen regen en wind beschermt en tegelijk toch ook een goed ademend vermogen biedt, denken bijna automatisch aan Gore-Tex. Dit Amerikaanse merk was inderdaad pionier op dit vlak, en heeft ondertussen een breed aanbod aan technische laminaten. Toch zijn er ondertussen ook verschillende andere merken op de markt die technische laminaten hebben die die van Gore-Tex minstens evenaren. Dermizax en eVent zijn daar de belangrijkste van. Het is voor merken van bijvoorbeeld skikledij niet zo evident om niet voor de marktleider Gore-Tex te kiezen, want het Amerikaanse merk heeft een enorme naambekendheid, en voert heel veel reclame waar ook de merken van profiteren.

Hoewel eVent bijvoorbeeld een heel goed laminaat heeft, zijn er maar enkele merken die het in hun skikledij gebruiken. Het Amerikaanse merk Strafe is er daar een van. Het merk is gevestigd in Aspen, een belangrijk mekka van de Amerikaanse ski in Colorado.

Freeride

NOMAD_JACKET_REAR_ORION_APPLEDe Nomad jas en broek zijn de technische toppers van Strafe. We konden er een week mee skiën, en dat beviel erg goed. De jas is gemaakt van drielaags eVent laminaat dat perfect waterdicht is maar toch een goed ademend vermogen heeft. De stof blijft voor die kwaliteiten toch vrij licht en soepel, zodat je vlot kan bewegen. De jas valt vrij lang uit, en is dan ook vooral op freeriders gericht. Uiteraard kan je er ook gewoon mee op de piste skiën.

Voorts biedt hij alles wat je van een technische jas kan verwachten: ruime zakken langs buiten en binnen, een afritsbare sneeuwvanger, een ruime kap, een zacht kinstuk enzovoort. Zeker bij het naar boven stappen of bij warmer weer zijn de grote verluchtingsritsen ook heel handig.

Extra verluchting

NOMAD_PANT_FRONT_APPLEDe broek is zo mogelijk nog iets rijker uitgerust. Deze komt op zich al vrij hoog, maar heeft nog een extra stuk in softshell dat tot aan de borstkas reikt. Wie dat niet zo leuk vindt, of op dagen dat het te warm is, kan het er gewoon afritsen. De broek heeft voorts ruime zakken op de dijen en twee kleinere bovenaan. Vrij uitzonderlijk is dat ze twee sets verluchtingsritsen heeft: twee kortere met een gaas aan de binnenkant, en twee iets langere aan de achterkant opzij.

NOMAD_PANT_REAR_APPLEHet geheel oogt heel stijlvol-sportief.