Powerbank die ook licht geeft dankzij de zon

wakawaka_power__plusEr zijn onder meer twee zaken waar je tegenwoordig moeilijk zonder kan als je er in de natuur enkele dagen op uittrekt: je smartphone en verlichting. Waka Waka heeft een assortiment aan batterijproducten om je daarbij te helpen. De Power+ is daar een heel handig voorbeeld van.

De Power+ combineert een powerbank met verlichting. Het toestelletje ziet er uit als een gemiddelde powerbank, maar je ziet aan één kant meteen de twee LED lichtjes. Deze bedien je met een grote knop die er net onder zit. Je kan uit vier lichtsterktes kiezen, plus een knipperlicht. Zelfs in de sterkste stand reikt het licht bijlange niet zo ver als bij een krachtige zaklamp, maar het is meer dan genoeg om je weg te vinden of iets in het donder te zoeken. Je kan een klepje openklappen zodat je de lamp ook rechtop kan zetten, wat handig kan zijn als je iets op een tafel wilt doen of een boek wilt lezen.

wakawaka-power-lichtLangs de ene zijkant is er een micro-USB aansluiting om de batterij op te laden, en aan de andere kant een grote USB aansluiting waar je een oplaadkabel voor een mobiel toestel in kan steken. De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh. Dat is ongeveer evenveel als van een smartphone uit het lagere of middensegment. Met een volle batterij kan je dus zo’n telefoon één tot anderhalve keer opladen. Voor de grotere smartphones en phablets zal je nog niet toekomen voor één volledige laadbeurt.

Dat hoeft op zich geen ramp te zijn, want een heel goede extra aan deze Power+ is dat één zijde volledig uit een zonnepaneeltje bestaat. Hiermee kan je de batterij dus ook opladen als er geen stopcontact in de buurt is. Als ze helemaal leeg is, moet je wel hopen op veel zon en dan nog wat geduld uitoefenen, want het volledig opladen duurt op deze manier tot 18 uur. Op netstroom duurt het met een gewone lader ook drie uur, wat ook best veel is.

In de praktijk moet je dus toch wel zien wat je doet om altijd nog genoeg stroom te hebben in de batterij. Handig is wel dat vier kleine lampjes aangeven hoeveel capaciteit ze nog heeft.

Na een aantal weken gebruik behoort de Power+ voor ons alvast tot een van de vaste toestellen die we op een meerdaagse tocht of kampeertrip willen mee hebben.