Polyvalente oortjes

Jaybird-X3-4Bij Jaybird lijken ze er een erezaak van te hebben gemaakt om hun oortjes zo veel mogelijk accessoires mee te geven. De nieuwe X3 oortjes kan je dan ook op verschillende manieren dragen: met of steuntjes in de oorschelp, en met de kabel al dan niet over je oorschelp. Voor het sporten is de variant over het oor de meest betrouwbare om je oortjes goed vast te houden. Met de bijgeleverde kabelclipjes kan je het kabeltje dan immers goed om je hoofd doen spannen.

jaybird x3 accKlinkt allemaal misschien wat omslachtig, en dat is het in het begin zeker ook: het is een beetje zoeken eer je weet welke dopjes of welke manier van dragen het best bij je passen. Maar het voordeel is dat de oortjes dan ook echt goed (blijven) zitten, en dat je naargelang de omstandigheden nog kan variëren. Of je dat in de praktijk geregeld doet, betwijfelen we wel. We zien niet meteen veel mensen na het sporten andere dopjes steken om bijvoorbeeld tijdens het werken naar muziek te luisteren.

Jaybird-X3-1De geluidskwaliteit is op zich niet meer dan gewoon goed, maar met de bijhorende app kan je nog wel een en ander volgens je smaak instellen. De batterij houdt het een flinke acht uur uit volgens Jaybird. Het grootste manco aan dit model vinden we het aparte accessoire dat je over het bedieningsstukje moet schuiven om de batterij op te laden. Dat is iets wat je makkelijk vergeet of kwijtspeelt, en dan kan je de oortjes niet meer gebruiken.