Polar Bottle wil vernieuwing brengen bij drinkbussen

polar sport bottle 1Je zou denken dat de markt van drinkflessen en andere drinksystemen voor buitensporters al goed gevuld is, maar toch wil het Amerikaanse Polar Bottle nu ook een rol gaan spelen in Europa. Het bedrijf is sinds 1994 actief in de VS en heeft dus al wel wat ervaring, vooral wat geïsoleerde drinkflessen betreft.

Zo is er de een reeks Sport Insulated waterflessen, waarmee het bedrijf ook groot geworden is. Deze zien er mind of meer uit als een klassieke drinkfles die je op de fiets gebruikt, maar er is wel een isolerende tussenlaag. In de praktijk blijkt deze isolatie de drank wel even koud of warm te houden, maar je moet er zeker niet dezelfde isolatiewaarde als van een echte thermos van verwachten. Onze hete thee bijvoorbeeld was na twee-drie uur stappen in de winterkoude lauw geworden. In de zomer raadt het bedrijf zelf aan om ijsblokjes in de bus te doen of om ze al een dag op voorhand in de koelkast te steken. Met een grote lus bovenaan en een verdunning in het midden waar je ze makkelijk vast kan houden, zijn deze drinkbussen wel erg praktisch in gebruik.

 

 

Ergo Water Bottle

Ergo water bottle 1Iets innovatiever is de Ergo Water Bottle. Deze is min of meer rechthoekig, maar toch met afgeronde hoeken en ‘deuken’ in het midden zodat ze goed hanteerbaar is. Het is vooral de dop die speciaal is: je moet hem een kwart open draaien, en dan kan je gewoon drinken door een smalle opening.  Het is even wennen, maar eens je het gewoon bent is het erg comfortabel en makkelijk. Ook deze fles is geïsoleerd met een folie tussenin, waardoor je geen al te grote verwachtingen van moet hebben op vlak van isolatie. Voor wie echt volwaardige isolatie wil, heeft het merk overigens ook ‘echte’ vacuum isolerende modellen. Handig is wel dat de dop uit mekaar te halen is en dat alles in de vaatwasser kan.

Doordat beide flessen een transparante buitenlaag hebben, zijn er in het ontwerp van de isolerende tussenfolie heel veel verschillende ontwerpen mogelijk. Je kan zelfs ontwerpen op maat laten maken.

Recycleerbare waterzak

Onder de naam Cenoté verkoopt Polar Bottle sinds kort ook waterzakken voor bijvoorbeeld een rugzak. Hier onderscheidt men zich van de concurrentie door de drinkzak zelf uit gerecycleerde plastiek te maken. Hierdoor zijn ze ook fors goedkoper. Het idee is dat je de drinkzak zelf sneller kan weggooien – laten recycleren – als die te vuil wordt of versleten is. De slang en het mondstuk zijn wel stevig genoeg om langere tijd te gebruiken.