Peak Performance viert 30ste verjaardag met speciale kledinglijn

Milan lookbookOok bij sportmerken mogen verjaardagen gevierd worden. Het Zweedse Peak Performance moest voor zijn 30ste verjaardag wel zelf voor een cadeau zorgen. Dat werd de 30YRS Anniversary line. We konden daarvan de topjas en -broek uittesten: de Milan.

Peak-Performace-Milan-Jacket 2Het eerste dat opvalt aan de Milan jas is dat het eerder een parkamodel is: vrij lang, en eerder een model dat je sportief-chic in de stad zou dragen. Hij is niet alleen vrij lang, maar ook aansluitend. Zelf houden we daar niet zo hard van voor het skiën omdat we dan iets minder bewegingsvrijheid hebben, maar er zijn even goed mensen die dat net wel graag hebben. Op de rug is er wel een stuk in elastisch materiaal zodat hij hier wat meegeeft. Als skijas is de Milan tot de essentie beperkt: hij heeft slechts twee steekjassen langs buiten, een zakje op de mouw en een klein binnenzakje. Er is geen sneeuwvanger, maar hij is lang genoeg natuurlijk zodat je dat eigenlijk niet nodig hebt. De kraag komt vooraan heel hoog, over de mond, maar er zijn wel verluchtingsgaten. Ook bij echt slecht weer ben je dus goed beschermd. De kap zit in de kraag ingewerkt en is ook vrij karig gehouden.

peak-performance-milan-achterkantAls materiaal is er een speciale Japanse versie van Gore-Tex gebruikt die de jas een extra stijlvolle uitstraling geeft en tegelijk heel zacht en aangenaam aanvoelt.

Milan aero jacketOmdat deze shell op zich niet veel warmte geeft, hoort er ook een onderjasje bij. Het isolerend materiaal hiervan is Aerogel. Dit is heel dun, maar heeft toch een hoog isolerend vermogen. Omdat het op zich haast niet ademend is, heeft men de isolatie nu zo gestructureerd dat er nog lucht door kan. Je kan het jasje ook op zich gebruiken.

MIlan pantsDe bijhorende Milan broek is ook stijlvol maar wel meer technisch: ze heeft twee zijzakken en een zak op de rechterdij. Aan de binnenkant van de benen zijn er verluchtingsritsen.

Niet alleen de snit van jas en broek geven hem mooie uitstraling, ook details als de goudkleurige ritsen op zwarte stof maken de Milan combinatie heel stijlvol.