Peak Performance Tour Jacket and pants

Peak Perfomance Tour JacketPeak Performance is een van de merken die dit seizoen nadruk legt op toerskiën met een aparte lijn. De Tour Jacket en Pant zijn daar twee voorbeelden van. Zowel de jas als broek zijn van Gore Active Shell gemaakt: deze lichtste variant Gore-Tex heeft een heel goed ademend vermogen maar is toch erg licht.

De jas heeft een goed evenwicht gevonden tussen minimalistisch en functioneel. Zo zijn er twee vrij ruime buitenzakken met langs de binnenkant gaas. Als er niets in zit, kan je ze ook laten open staan voor verluchting. Langs de binnenkant is er een kleiner zakje. Onder de arm zitten er verluchtingsritsen – niet al te groot, maar toch voldoende. Zowel de kap als de onderkant zijn met koordjes aan te passen. Omdat het zo licht is, kan je het jasje heel makkelijk opbergen in je rugzak. Je kan dit jasje ook perfect gebruiken in het tussenseizoen of zelfs in de zomer.

De broek vinden we eigenlijk nog wat functioneler gemaakt. Zij heeft geen zijzakken, maar wel een vrij lange verluchtingsrits langs de buitenkant van de benen. Op de rechterdij is een grote zak met rits. Een iets hoger en stijver rugpandje met fleece zorgt toch voor een minimale bescherming van de nieren tegen koude.

Een ideale aanvulling op deze set is de Slide Jacket. Dit is een dun onderjasje dat lekker warm is en comfortabel aanvoelt. Je kan het ook perfect op zich dragen bij droog en gewoon fris weer.