De Vanoise Express, de gondellift van skistation PARADISKI in de Franse Alpen, was op donderdagavond 12 februari 2015 het toneel van een bijzonder gastronomisch diner: op een hoogte van 380 meter, en met besneeuwde bergtoppen onder een sterrenhemel als decor, verwelkomde chef-kok Stéphane Froidevaux 36 gasten voor een unieke eetervaring.
In minder dan twee uur tijd werden de twee cabines van de skilift omgetoverd tot gastronomisch restaurant. Stéphane Froidevaux, chef-kok van ‘Fantin Latour’ in Grenoble, stelde speciaal voor deze avond een menu samen in het thema ‘De traditionele keuken uit de bergen – revisited’. Eens aan boord kregen de 36 gasten – allen klanten van PARADISKI die d.m.v. loting werden geselecteerd- het volgende voorgeschoteld: een koud soepje afgewerkt met een mousse van paddenstoelen, een terrine van mi-cuit foie gras van eend met braambessen en kardemom, een stoofpotje met aroma’s van appelsien en ‘Tuber Melanosporum’ zwarte truffel. Het dessertbord was een interpretatie van ons zonnestelsel, opgebouwd uit 3 chocoladebereidingen. Gedurende anderhalf uur, op een hoogte van 380 meter tussen de skistations Arcs/Peisey-Vallandry en La Plagne, genoten de eters in een warme en gemoedelijke sfeer van de moderne keuken uit de bergen. Afspraak volgend jaar in PARADISKI, voor een nieuwe uitzonderlijke ‘Expérience’!