Paradiski : een gastronomisch diner onder de sterrenhemel

SKY DINER @ANDY PARANT 2 - 06De Vanoise Express, de gondellift van skistation PARADISKI in de Franse Alpen, was op donderdagavond 12 februari 2015 het toneel van een bijzonder gastronomisch diner: op een hoogte van 380 meter, en met besneeuwde bergtoppen onder een sterrenhemel als decor, verwelkomde chef-kok Stéphane Froidevaux 36 gasten voor een unieke eetervaring.

In minder dan twee uur tijd werden de twee cabines van de skilift omgetoverd tot gastronomisch restaurant. Stéphane Froidevaux, chef-kok van ‘Fantin Latour’ in Grenoble, stelde speciaal voor deze avond een menu samen in het thema ‘De traditionele keuken uit de bergen – revisited’. Eens aan boord kregen de 36 gasten – allen klanten van PARADISKI die d.m.v. loting werden geselecteerd- het volgende voorgeschoteld: een koud soepje afgewerkt met een mousse van paddenstoelen, een terrine van mi-cuit foie gras van eend met braambessen en kardemom, een stoofpotje met aroma’s van appelsien en ‘Tuber Melanosporum’ zwarte truffel. Het dessertbord was een interpretatie van ons zonnestelsel, opgebouwd uit 3 chocoladebereidingen.  Gedurende anderhalf uur, op een hoogte van 380 meter tussen de skistations Arcs/Peisey-Vallandry en La Plagne, genoten de eters in een warme en gemoedelijke sfeer van de moderne keuken uit de bergen. Afspraak volgend jaar in PARADISKI, voor een nieuwe uitzonderlijke ‘Expérience’!

 

 

SKY DINER @ANDY PARANT 2 - 05 SKY DINER @ANDY PARANT 2 - 04 SKY DINER @ANDY PARANT 2 - 03 SKY DINER @ANDY PARANT 2 - 02 SKY DINER @ANDY PARANT 2 - 01