Opvallen met een reflecterend zadel

fizik 3Op zowat alle plaatsen van een fiets kon je al reflecterend materiaal aanbrengen, ook op de achterkant van een zadel. Maar de zij- en bovenkanten voorzien van reflecterend materiaal is voor zover we weten toch vrij uniek. Naar jaarlijkse traditie brengt het merk fi’zi:k  ook dit jaar naar aanleiding van de Tour de France iets speciaals op de markt.

Nu is het dus een nieuwe serie zadels waar vooral het design van opvalt. Ze hebben reflecterende patronen op de zadelcover. fi’zi:k  wil hiermee onder meer aantonen dat visibiliteit voor fietsers heel belangrijk is. Verder wil het merk ‘met deze zadels de meest memorabele, grappige, ontroerende, hartverscheurende, dappere en heldhaftige verhalen in de geschiedenis van de Tour in de spotlight plaatsen.’

De zadels koop je in een luxe box, waar ook een stuurlint en waterpas in zitten. Voor dit speciaals betaal je wel 199 euro. Maar dan weet je wel dat je op een zadel rijdt waar ook kleppers als andere Chris Froome, Alejandro Valverde, Peter Sagan en Andrew Talansky op zitten.