Optimale bescherming voor je iPhone 6 (Plus)

Thule_Atmos_X4_2Met de Atmos X3 had Thule al een beschermhoes die een iPhone 6 (Plus) aan de achterkant en zijkanten heel goed beschermde. Door een opstekende rand was het scherm ook een beetje beveiligd, maar toch niet optimaal.

De opvolger, de Atmos X4, heeft ook een beschermlaag voor de voorkant. Het is niet zomaar een transparante beschermfolie voor het scherm, maar er zit ook een plastieken rand rond om de rest van de telefoon te beschermen. Het achterste deel van de X4 sluit daar bijna naadloos op aan, zodat bijna het hele toestel ingepakt zit. Alleen de bedieningsknop onderaan en de camera’s en bovenste luidsprekers zijn nog open.

Tegenover de X3 zijn de knoppen in de behuizing verbeterd, en zijn de openingen onderaan groter zodat het makkelijker is om de stroomkabel en een niet-Apple audiokabel aan te sluiten. Ook de grip achteraan is verbeterd.

Thule_Atmos_X4_1De schermbeschermer, die volgens Thule vijf keer meer bescherming biedt tegen schade dan het scherm van de iPhone zelf, biedt een uitstekende bediening van het scherm. Het enige nadeel is dat het stuk dat onderaan over de rand van de iPhone zit, iets dikker is. Dit maakt het iets moeilijker om de knop aan te raken, zeker om de Touch ID snel te laten werken. Maar het is vooral heel moeilijk om van onder naar boven te swipen om de zo het menu met snelle instellingen tevoorschijn te halen. Het is dus zeker niets voor mensen met dikke vingers.
De Atmos X4 is vooral goed voor mensen die hun iPhone echt optimaal langs alle kanten willen beschermen omdat ze ‘risicovol’ werk verrichten of sporten. Zo mag je het toestel van twee meter laten vallen.
Heb je geen al te dunne duimen, dan is de X3 met een gewone schermbeschermer misschien toch iets interessanter.
www.thule.com