Open je Sigg thermosfles met één hand

Sigg hot and cold OneDe Sigg Hot and Cold drankflessen zijn op zich al goede isolerende modellen. Met de nieuwe One sluitdop zijn ze nog een stuk handiger geworden. Zoals de naam al deels aangeeft, kan je deze fles makkelijk met één hand bedienen. Tijdens het fietsen, autorijden of bij andere activiteiten waar je maar één hand vrij hebt, is dat erg handig.

De One kan je makkelijk in je hand houden, om dan met je duim de veiligheid te openen. Dan hoef je maar op een knop te duwen om de dop vanzelf te doen openklappen. Dankzij een kleine teut kan je vervolgens zonder risico op morsen comfortabel drinken.

De Sigg Hot and Cold One bestaat in twee versies: een van 0,3 en een van 0,5 liter. Voor deze volumes is de dop echt heel handig. Het zijn kleine, handzame flesjes die je overal mee naartoe kan nemen en makkelijk in één hand kan vasthouden. Het is dan ook nog handiger dat je ze met die zelfde hand ook makkelijk kan openen.

We hebben de 0,5 versie een paar weken gebruikt, en dat is ons erg goed bevallen. Warme drank blijft echt wel lang op temperatuur. Sigg geeft zelf aan dat warme dranken 12 uur warm blijven en koude wel 20 uur. Bij de 0,3 versie zou dat respectievelijk 9 en 12 uur zijn. Dit zijn uiteraard vrij relatieve getallen, want veel hangt af van de omgevingstemperatuur en hoe warm of koud de drank in beginsel was.

Sigg hot and cold One dopAls we zelf ’s morgens kokend water in de fles goten om thee te maken, en de Hot and Cold One een dag mee in de winterse bergen in de rugzak meenamen, was de drank 12 uur later in elk geval nog lauw. Dat is dus zeker een goed resultaat. Tot op zekere hoogte isoleert de fles zelfs te goed. Want als je na pakweg drie-vier uur wilt drinken direct uit te fles, is de drank voor de meeste mensen waarschijnlijk nog te heet om zo te kunnen drinken.

Je kan in deze fles verschillende dranken bewaren. Ook koolzuurhoudende, wat in theorie niet in elke drinkfles kan. Ook bruiswater bleef in elk geval na enkele uren nog heel goed. Voor mensen die er graag thee in doen, kan het handig zijn dat er in de dop een soort filtertje zit. Dit is een kunststof ring met redelijk fijne uitsparingen. Ze zijn fijn genoeg om bijvoorbeeld grotere theeblaadjes, stukjes fruit en dergelijke tegen te houden. Gewone losse thee gaat er wel door. Als je het niet nodig hebt, of om de dop proper te maken, kan je het filtertje er af draaien.

Voor tochten of dagdagelijks gebruik waarbij je geen al te groot volume drank moet mee hebben en snel wilt kunnen drinken, is de Sigg Hot and Cold One in elk geval een erg handige drinkfles.