Ook Millet gaat voor hybride jasje

Millet-Hybrid-Langtang-HoodieSinds The North Face waarschijnlijk zowat als eerste met een type hybride jasjes op de markt kwam die (synthetische) dons op het bovenlichaam met dunne mouwen combineren, zijn we er een vrij grote fan van geworden. Onder meer de Thermobal Hybrid Hoodie van The North Face is zo’n model dat ideaal is voor wanneer je actief bent in iets frisser weer of het vooral aan je bovenlichaam dreigt fris te krijgen.

Met de Hybrid Langtang Hoodie heeft ook Millet er een eigen versie van uit. Millet heeft zowel vooraan als het rugpand helemaal van dunne dons voorzien. Deze is waterafstotend gemaakt, en langs buiten met Pertex nog eens extra afgeschermd. Het resultaat is dat het jasje heel licht blijft, een goed ademend vermogen heeft maar toch vrij goed waterafstotend is.

De mouwen zijn uit Stunner stretch materiaal van Toray gemaakt. Deze stof voelt een beetje plastiekachtig aan op de blote huid, maar is ook vrij goed ademend en waterafstotend. Ze is vooral ook goed rekbaar, zodat je de volledige bewegingsvrijheid behoudt als je dit jasje aandoet. Het is dan ook erg geschikt voor klimmers die hun bovenlichaam tegen de koude willen beschermen maar toch nog genoeg bewegingsruimte willen hebben en ook langs hun armen wat verluchting willen. Voor echt zwaar klimwerk is zeker de Pertex buitenstof wel niet erg slijtvast.

De dons is vrij dun, maar geeft je meteen een prettig warm gevoel. Dit maakt het jasje ook heel prettig voor zogenaamd statisch gebruik: als je, al dan niet tijdens het sporten, ergens moet wachten waar het frisser is, om naar de auto te lopen, enzovoort.

Het geheel is ook vrij klein op te bergen in een van de twee zijzakken, waardoor je het makkelijk in een rugzak kan meenemen voor het geval je het nodig zou hebben.

Alleen de vrij hoge aanbevolen prijs van bijna 190 euro gooit bij dit jasje roet in het eten. Hoe veelzijdig het ook is, je kan het niet als enig jasje gebruiken omdat je bij erg zwaar weer toch nog een hardshell nodig hebt. Let er ook op dat het een vrij atletische pasvorm heeft, zeker aan de taille.