Nims dai en het “Project Possible”: al 11 toppen in slechts 94 dagen!

Records zijn gemaakt om gebroken te worden!  Vooral in de wereld van het bergbeklimmen.  En de uitdaging die de Nepalese bergbeklimmer Nirmal Purja – alias Nims dai – op het punt staat aan te gaan is de meest gedurfde: Het beklimmen van de 14 toppen van meer dan 8000 m wereldwijd in slechts 7 maanden…. Wetende dat het huidige record, gehouden door Jerzy Kukuczka, 7 jaar, 11 maanden en 14 dagen is…. Het is dan ook een bekende kortere weg die Nims probeert op te nemen in wat hij noemde “Project Possible” en dat de klimmer verklaart door het feit dat “alles mogelijk is in het leven, het is genoeg om vast te stellen en positief te blijven”.

Als voormalig lid van de Britse Special Forces heeft Nims een aantal reddingen in het hooggebergte op zijn naam staan en heeft hij de ervaring en mentale kracht om een dergelijke uitdaging aan te gaan.

Na de beklimming van Annapurna – de dodelijkste berg ter wereld – op 23 april, gevolgd door Dhaulagiri op 12 mei, Kanchejunga op 15 mei en Everest op 22 mei, bereikte Nims op dezelfde dag de top van Lhotse en uiteindelijk 2 dagen later Makalu.  Dat zijn de eerste zes topontmoetingen in slechts vier weken. Na een levensreddende pauze van een maand ging Nims op 3 juli verder met de beklimming van Nanga Parbat, Gasherbrum 1, Gasherbrum 2, de beroemde K2 en eindigde op 26 juli met Broad Peak, de 12e hoogste piek in de wereld gelegen op de grens tussen China en Pakistan.

Hij heeft nog maar drie toppen te beklimmen en deze ongelooflijke uitdaging zal de komende weken of zelfs maanden haar epiloog vinden.  Nims ligt op koers om het record van meer dan zeven jaar te breken!  Wordt vervolgd!

Om haar ongelooflijke project uit te voeren, kan Nirmal Purja rekenen op de steun van verschillende sponsors, waaronder Bremont – een Engels merk van luxe horloges en chronometers, Osprey – het toonaangevende rugzakmerk – en Thrudark, een merk van technische kleding voor de meest veeleisende expedities.

Tot slot moet worden opgemerkt dat Nims een crowfundingcampagne heeft gelanceerd om dit te bereiken en dat het nog steeds mogelijk is om een donatie te doen via GOFUNDME https://www.gofundme.com/f/project-possible-147-nims-dai