Nieuwe Club Med in Val Thorens

CLUB-MED_VAL-THORENS_13-198x300Club Med wil duidelijk een belangrijke speler blijven op het vlak van wintersport. Zo opende het deze maand een nieuwe club in Val Thorens. ‘Sensations’, zoals de nieuwe club heet, mikt in de eerste plaats op mensen zonder kinderen. Er kunnen wel kinderen meekomen, maar dan ziet men toch liefst adolescenten.  Deze ’4 Tridents’ club telt 384 kamers.

Het resultaat is een erg groot complex in een hedendaags design dat vrij goed geïntegreerd is in het landschap, en dankzij veel en grote ramen ook van bijna overal een mooi zicht biedt op de bergen. Aan de buitenkant combineert het gebouw op een geslaagde manier traditionele elementen in hout met hedendaags design. Hier en daar zitten er kleurrijke of fantasievolle elementen in. Binnenin is alles vooral met zachte kleuren en materialen afgewerkt. Op sommige vlakken zo zacht, dat we ons afvragen of het er na enkele jaren al niet erg versleten zal uitzien: de skikastjes zijn bijvoorbeeld uit geschilderd hout gemaakt, wat erg gevoelig is.

Naast het pure architecturale aspect, probeert men ook met een doordacht lichtontwerp en bestudeerde muziekkeuze een bepaalde sfeer te creëren. Zoals de naam, Sensations, van deze club al suggereert, wil men hier een aangename atmosfeer creëren waar je zintuigen aangenaam geprikkeld worden. Ook op het vlak van het eten is men daar goed in geslaagd. Deze club telt twee grote restaurants: één is een buffetrestaurant waar er drie keer per dag een enorm gevarieerde keuze is. Bovendien is het eten aan deze bufetten van erg hoge kwaliteit, zo konden we tijdens het openingsweekend vaststellen. Daarnaast is er nog een restaurant met bediening, waar de kaart is samengesteld door een sterrenchef. clubmed1

Er is ook een grote bar, waar meteen een polyvalente ruimte aan gekoppeld is. Hier kan je niet alleen gezellig van de après-ski genieten, maar ‘s avonds ook van optredens en andere clubactiviteiten.

CLUB-MED_VAL-THORENS_24-150x150De kamers zijn netjes en gerieflijk. De standaardkamers zijn 24 vierkante meter groot. Ze zijn vrij comfortabel en mooi ingericht, zonder echt luxueus te zijn. Daarnaast zijn er nog deluxe kamers van 35 vierkante meter. Deze hebben een zithoek. Verder zijn er nog junior en volledige suites, met een groot balkon en onder meer roomservice. Alleen bij deze laatste categorie vind je bijvoorbeeld een badmantel. Bij bijna alle kamers kan je een aangrenzende kamer reserveren om de (tiener)kinderen toch dichtbij te hebben.

Van een residentie van deze (prijs)klasse zou je in deze tijd verwachten dat ze ook een uitgebreide wellness heeft, maar op een binnen- en buiten Turks bad na ontbreekt dit hier. Er is wel Spa, maar deze is vooral op massages en andere behandelingen gericht. Zeker met dit doelpubliek hadden we toch enkele sauna’s, stooombaden en een zwembad verwacht. Er is wel een mooie en goed uitgeruste fitnessruimte, maar zeker in het skiseizoen lijkt ons die minder relevant dan een wellness.

In de winter ligt de nadruk uiteraard op wintersport. In de all inclusive formule zitten skilessen en skipas voor de volledige 3 Vallées. Je kan ook andere wintersporten beoefenen, zoals sleeën, boardercoss, mountain biken op sneeuw of snowmobiel.