Navigator van Peak Performance: veelzijdige skijas

Peak Performance Navigator 1Sportieve skiërs verkiezen meestal als buitenste laag een zogenaamde hardshell jas, die optimaal tegen de elementen beschermt maar toch genoeg ademend vermogen heeft. Nadeel van zo’n type jas is dat die bijna geen isolerende waarde heeft. De Naviagor jas van Peak Performance geeft je net dat tikkeltje isolatie dat je soms nodig hebt.

Als buitenlaag heeft de Navigator  twee laagse Gore-Tex, die de koude, sneeuw, wind en regen goed tegenhoudt. Aan de binnenkant heeft hij een dunne Thermocool voering. Deze is dun genoeg om niet te hinderen, maar isoleert toch ook vrij goed. Dat maakt hem een goede jas voor erg actieve skiërs in frissere omstandigheden. Wordt het echt koud, dan moet je er uiteraard iets meer isolerende lagen onder aan doen.

peak-performance-navigator- 3De tweelaagse Gore-Tex beschermt genoeg tegen sneeuw, regen en wind, terwijl het ademend vermogen ook redelijk hoog ligt. Wil je toch extra verluchting dan kan je de ventilatieritsen opzij naar de onderrug toe openen.

Met twee borstzakken, twee steekzakken, een binnenzak met rits en een zonder rits, én een zakje op de arm voor een skipas, mag je niet klagen over gebrek aan opbergruimte. De kraag sluit vooraan vrij hoog en ook de kap beschermt goed dankzij een voorflap. Een verwijderbare sneeuwvanger kan de poedersneeuw onderaan tegen houden.

De Navigator is daarmee een vrij veelzijdige jas die je op of naast de piste kan gebruiken.