Minimalistische fietshandschoen met maximale demping

Roeckl Inazu 1Als er één handschoen is die echt wel als een… handschoen moet passen, dan is het wel het type dat je voor fietsen gebruikt. Om je stuur veilig te kunnen vastnemen en er een direct contact mee te hebben, moet je fietshandschoen echt als een tweede huid zitten. Maar tegelijk wil je natuurlijk dat je handschoen zo goed mogelijk schokken opvangt of tenminste dempt.

Het is deze evenwichtsoefening die Roeckl probeert te maken met zijn zomerhandschoen Inazu. Dit is een erg compact model dat zo minimalistisch mogelijk gehouden is. Dus bijvoorbeeld geen sluiting met klittenband om de handschoen goed aan te doen sluiten. Je moet de handschoen dus zeker niet te groot kopen, zodat ze goed om je hand zit. In het polsstuk zit er een stukje plakkerig plastiek dat er voor zorgt dat de handschoen goed op zijn plaats blijft. De handschoen uitdoen lijkt dan ook een kleine uitdaging, maar dankzij twee stukjes stof aan de midden- en ringvinger kan je ze vrij makkelijk weer uittrekken.

De bovenkant van de handschoen is uit vrij dicht geweven mesh gemaakt, zodat er langs daar genoeg warmte kan ontsnappen. In de onderkant zitten een paar gaatjes, zodat er ook langs daar verluchting is.

Roeckl Inazu 2Aan de onderkant gebruikt Roeckl Poron XRD. Dit is een redelijk nieuw dempingsmateriaal dat zelfs met een heel geringe dikte toch trillingen en schokken goed absorbeert. Uiteraard is dit deels een compromis, want mocht het dikker zijn, dan zijn het nog wat beter dempen. In de praktijk blijkt het zeker effectief te werken. Zelfs op kasseistroken voelden we een merkelijk effect van de Inazu en het Poron XRD materiaal.

Behalve een goede demping, zorgt het materiaal ook voor een hoog draagcomfort. Roeckl heeft het dempingsmateriaal ook in kleine stukken ingewerkt, zodat de handschoen heel buigzaam blijft. Stukjes antislip-materiaal zorgen voor een extra goede grip.

Het was even wennen aan de vrij aansluitende pasvorm van de Roeckl Inazu, maar eens je ze gewoon bent, zitten ze echt als gegoten en voel je haast niet dat je ze aan hebt.

www.roeckl.de