Meer dan genoeg bergruimte met de Better than naked lange loopshorts

A9KN_A9R_compressieEen loopshort lijkt iets waar je niet al te veel verbeteringen meer aan kan aanbrengen, maar dat is buiten The North Face gerekend. Hun Better than naked Long Haul shorts hebben immers enkele interessante eigenschappen.

Op het eerste zicht lijkt hij niet zo speciaal, met achteraan een zakje met een rits. Dat kennen we al lang natuurlijk, maar het blijft handig om een smartphone, sleutels of andere spullen die je niet kwijt wil in op te bergen. Onze HTC One, toch een redelijk groot toestel, kan er moeiteloos in. Maar links en rechts van dit zakje zijn er nog twee andere zakjes, die weliswaar niet gesloten kunnen worden. Zij zijn echter groot genoeg om bijvoorbeeld gelzakjes of kleine drinkflesjes in op te bergen

 

Daar stopt het echter niet bij wat opbergruimte betreft: aan de buitenkanten van de binnenste compressieshort zitten ook nog zakjes. Op de rechterdij een vrij brede waar je zelfs een kaart in kwijt zou raken. Op de linkerdij zijn het drie kleine compartimenten, waar ook een gelzakje in past. Met al deze opbergruimte heb je misschien zelfs geen heup- or rugtas meer nodig om je drank en krachtvoer voor een lange loopsessie mee te nemen. TNF long haul

Los van deze handige opbergzakjes is dit ook een erg goede loopshort. Het Flashdry materiaal droogt snel en voert het transpiratievocht goed af. de binnenste compressieshort is ook heel comfortabel om dragen: de naden zitten aan de buitenkant en hij blijft goed zitten dankzij een elastische band onderaan. aan de voorkant van de binnenste short zit er een groot stuk gaas, wat voor extra verluchting zorgt. Zelfs na een lange tijd lopen in warm weer kregen we totaal geen irritatie en bleef hij prettig aanvoelen.

Bij iets koelere of wisselende omstandigheden heeft dit soort langere compressieshort als grote voordeel dat hij je dijspieren op temperatuur houdt. Bovendien heeft de compressie op zich ook een soort masserend effect op je spieren, wat op zich ook al mooi meegenomen is.