Maak je iPhone waterdicht en stootvast

Thule Atmos X5 1In tegenstelling tot merken als Samsung of Sony, heeft Apple nog geen waterdichte iPhone uitgebracht. In het dagelijkse leven, maar zeker bij sommige sporten kan dat echter heel handig zijn. Thule heeft met de Atmos X5 een hoesje uit dat de iPhone 6/6s en 6/6s Plus waterdicht én stootvast maakt.

Thule heeft al enkele jaren een lijn met stevige hoezen voor iPhones en enkele andere smartphones. Die bieden goede bescherming tegen vallen of ruwe behandelingen, maar niet tegen water. De Atmos X5 is wel waterdicht en dustproof. De IP68 rating betekent dat hij tot twee meter mag vallen zonder problemen.

Thule Atmos X5 2Om dat te kunnen bereiken, heeft Thule een hoesje gemaakt dat uit twee onderdelen bestaat: je plaatst de iPhone in het onderste deel, en legt er dan het ‘deksel’ met de schermbeschermer op. Langs de zijkanten zijn er scharnieren om alles in elkaar te klikken. Bij het ontwerpen heeft men alles zo precies mogelijk op de afmetingen van de telefoon berekend. Dit betekent niet alleen dat het wat behendigheid vergt om alles in en weer uit elkaar te halen, maar ook dat het geheel niet te sluiten is als er al een (iets dikkere) schermbeschermer op de iPhone zit.

Thule Atmos X5 3Eens hij in de Atmos X5 zit, zijn alle poorten en knoppen van de telefoon nog bereikbaar. Om hem echt waterdicht te maken, moet je wel de klepjes boven de aansluitingen voor stroom en hoofdtelefoon sluiten.

Het geluid en de gesprekskwaliteit vallen erg goed mee, en foto’s nemen gaat ook zonder kwaliteitsverlies. Alleen de scanner voor vingerafdrukken en sommige handelingen op het scherm werken niet zo goed. Het is bijvoorbeeld moeilijk om van onderaan naar boven op het scherm te schuiven om de sneltoetsen tevoorschijn te krijgen, of om helemaal bovenaan het scherm iets aan te klikken.

De case heeft langs de zijkanten en deels achteraan een stuk rubber met ribbeltjes, zodat het toestel niet snel uit je hand glipt. Handig voor in omstandigheden waar je toch riskeert je telefoon te laten vallen, is dar er ook een verwijderbare polsband bij zit.

Thule Atmos X5 4De Atmos X5 doet wat hij belooft en is zeker interessant voor ruwere of natte omstandigheden. Om als dagelijks hoesje te gebruiken in normale omstandigheden is deze case echter minder praktisch, zowel door z’n omvang en de gebruiksbeperkingen.