Loopshirt voor wisselende temperaturen

Odlo-Crono-2in1-ShirtVoor fietsers zijn er al lang oprolbare mouwen en pijpen, om in te spelen op wisselende temperaturen of je eigen graad van opwarming. Bij ons weten is Odlo de eerste die dit principe ook naar T-shirts om mee te lopen overbrengt. Als je Crono 2-in-1 loopshirt koopt, hangen de lange mouwen nog vast aan de korte met twee stukjes plastiek, maar het is de bedoeling dat je dit losmaakt.

Op zich is dit wel een erg goed idee. Tijdens een langere loopsessie kan de buitentemperatuur immers wijzigen, of loop je door stukken met lagere of hogere temperaturen. Ook verandert uiteraard je eigen temperatuur. Zeker bij iets frisser weer is het als je start vaak aangenamer om je armen te bedekken, maar is het beter om ze nadien bloot te hebben zodat je langs daar kan afkoelen.

Bovenaan de mouw is er een band met ‘plakkerig’ rubber zodat de mouwen tijdens het lopen in principe op hun plaats blijven. Bij ons verschoven ze af en toe een beetje, maar bleef de mouw op zich wel op zijn plaats. Je kan de mouwen na een tijd naar beneden rollen, zodat ze als een soort polsband blijven hangen.

Odlo-Crono-2in1-Shirt 2In de praktijk werkt het zeker goed, maar vinden we het shirt op zich net iets te dun om echt zinvol te zijn. Het T-shirt is erg dun, en heeft zelfs nog stukken in gaas om voor extra verluchting te zorgen. Het werkt volgens de bodymapping-structuur, met dus op bepaalde plaatsen gewone stof en op andere erg dunne tot gaas. Dit is dus het type shirt dat je los alleen draagt bij vrij warme temperaturen. In die omstandigheden vinden we het niet erg zinvol om er nog mouwen bij te hebben die je kan afrollen, omdat je dan sowieso zonder mouwen kan gaan lopen.

Als je het shirt eerder als onderlaag gebruikt, worden de mouwen dan weer wel zinvol. We hebben het de laatste weken gebruikt als ondershirt, met daarboven nog een andere T-shirt met korte mouwen. Als je het dan na een tijdje warm krijgt, kan je de mouwen naar beneden stropen. Daarom zouden we het beter vinden mocht men het shirt op zich iets dikker hebben gemaakt, zodat je het als enige kan aandoen bij iets minder milde temperaturen.