Lichte maar robuuste kookpotjes voor onderweg

Vango hard AnodisedMet de Hard Anodised kooksetjes heeft Vango enkele producten in het gamma die erg handig zijn als je licht bepakt toch wilt koken onderweg. In de set voor twee personen zit een klein potje van 13 x 6,5 cm, en een iets grotere van 14,5 x 17 cm. Daar moet je dus geen al te grote maaltijden in willen bereiden, of toch niet met heel ruime porties, maar om een droogmaaltijd klaar te maken, wat soep op te warmen en dergelijke volstaat het wel.

Het kleinste potje kan je als deksel gebruiken voor de grotere, wat niet alleen praktisch maar ook zuinig is. Keerzijde hiervan is wel dat het kleine potje niet helemaal in de grote past, wat bij het pakken iets meer volume geeft. Handig is dan weer wel het plastiek tasje dat mee in de doos zit en waar je de potjes makkelijk mee kan meenemen.

Twee klemmen die met een scharnier om de potjes kunnen gebogen worden, dienen als handvat. Ze hebben een rubberen omhulsel, wat een beetje isoleert tegen de warmte, maar als je op een echt heet vuur kookt, worden ze toch te warm om het potje nog mee te kunnen pakken.

Na een paar keer koken zagen we langs buiten uiteraard wel wat sporen, maar het materiaal is duidelijk hard genoeg om tegen een stoot en wat aanbakken te kunnen. Er is zeker lichter maar dan ook duurder materiaal op de markt, maar voor een normale trekker volstaat dit zeker.